неделя, 26 април 2009 г.

Запознай се с нашите



Не се плашете, всичко ще мине като по мед и масло.
Много е хубаво, направо прекрасно, когато връзката с любимия човек върви като по вода. Толкова се щастливи, че сте заедно и споделяте любовта си, че искате целият свят да го разбере.

След като сте запознали всичките си приятели с него/нея, идва ред и на семейството. Това несъмнено кара и вас, и половинката ви да се чувствате така, сякаш ще ходите на лов за мечки в гората. Спокойно, сигурни сме, че родителите ви не са толкова страшни.

А и нали не сте на 15 и не излизате тайничко от къщи за някой купон. Нито нервно чакате мама и татко да се върнат от родителска среща. Така че, споко. Ако вие сте спокойни, половинката ви също няма да се притеснява толкова.

А и ние сме тук, за да ви помогнем с няколко полезни съветчета, които знаем от личен опит.

Преди срещата

Хубаво е, преди да се срещнете с родителите на гаджето, да го/я поразпитате това-онова за тях. Например какви хобита имат, какво работят, къде ходят през уикенда. Така не само ще ги опознаете още преди да сте се срещнали с тях, а и ще имате идеи за теми на разговор.

Т.е. няма да се чувствате като риба на сухо, например. Разковничето е да не бъдете прекалено любопитни и да оставите най-интригуващите си въпроси за семейната вечеря.

Друг важен момент е да попитате половинката какво точно е разказал/а за вас. Така ще знаете какво да кажете за себе си и какво да пропуснете, без да ги отегчите.

Този малък обмен на информация преди запознанството с мама и тате е повече от полезен, гарантираме.

Бъдете себе си

Няма какво да ви обясняваме колко трагикомична може да стане вечерята, ако се държите, сякаш не сте на себе си. Нещо като сцената в "Запознай се с нашите", когато Бен Стилър започна да си съчинява историята с фермата за котки. Направо паднахме от смях.

Така че пак ви повтаряме да бъдете себе си. И да се усмихвате, но не сякаш сте на фотосесия, а мило и чаровно.

Поднесете подарък

Например бутилка хубаво вино или шоколадова бонбониера. Не се изхвърляйте на много скъпи неща, така ще изглежда, сякаш се опитвате да ги подкупите.

Не показвайте отегчение

Нормално е по някое време да ви омръзне да гледате избледнели семейни снимки и да слушате истории, но в никакъв случай не го показвайте. Най-добре е преди да сте отишли, да сте уточнили с партньора горе-долу колко време ще гостувате.

Така ще избегнете онези неудобни погледи, намигвания и размахване с ръка, мислейки си, че никой не ви гледа.

Няма коментари: