събота, 25 април 2009 г.

В САЩ армията тества автономен летящ снайпер




В САЩ армия В областта изпитания на опитни образеца на автономен хеликоптер снайперист система ARSS (Autonomous Rotorcraft Sniper System). ARSS е безпилотен хеликоптер, който е с дистанционно управление, снайперист пушка. Американските военни от 2005 г. насам работят по този проект.

Според разработчиците, способна да лети със снайперист с висока точност на дадената цел, сравними с размерите на човешкото тяло. Това оставя на оператори, които ги контролират , че е възможно да се унищожи врага, отвъд хоризонтна линия или препятствие. ARSS, изглеждаха като от война, могат да бъдат полезни за борба в градска среда, както и в други дейности, които изискват намесата на снайпериста.

RND Edge пушката е монтиран върху куличка, която е оборудвана с вградена камера с zоом. Тя може да произвежда 7/10 локализиране Кадри в секунда. Тъй като оръжието може да се използва и M249 и M240 картечниците или пистолет AA-12 с несмъртоносни боеприпаси. Операторът контролира без пилот и оръжие, с помощта на обикновен лаптоп и gamepad от Xbox 360.

Няма коментари: