понеделник, 13 април 2009 г.

Правила за чат -

Откакто пускането на кратки съобщения и чат-комуникацията не струват половин месечена заплата, комуникацията между хората не е това, което беше.

Обяснението в любов – също.

Да напишеш „Обичам те“ или „Искам те“ е много по-лесно, отколкото да го кажеш в очите. И именно защото е лесно, писането на горещи съобщения понякога може да изиграе лоша шега.

Ето ти няколко съвета от нас, за да знаеш как да избегнеш кофти ситуациите.

- Мъжете и жените се изразяват различно. Мъжете рядко казват „целувки“ по инерция, за разлика от жените.

Освен това мъжете не винаги бързат да отговарят – не защото не са заинтересовани, а защото обръщат внимание повече на нещата, които правят в момента, като оставят любовните обяснения за по-подходящ момент.

На всичкото отгоре, голяма част от мъжете рядко анализират всяка дума от въпросното съобщение, за разлика от жените. За мъжете е важен целият смисъл, а не избора на конкретните думи. Дали пише „Чакам те“ или „Липсваш ми“, за тях няма особено значение, защото важното е, че жената си мисли за него.

Същото е и когато пишат съобщения. Казват това, което искат да кажат.

Разбира се, има и изключения. Има мъже, които обмислят смс-ите си така, че текстът буквално да се впие в сърцето на конкретната жертва, пардон жена. Но те спадат по-скоро към онзи тип, към когото всички жени имат специален афинитет.

- Не си правете изводи за хората само по съобщенията, които пишат. Реалното познанство е много по-ценно от 120-те знака в съобщението.

Ако някой отговаря с кратки съобщения на вашите дълги излияния, това не означава, че не си пада по вас. По-вероятно е да не си пада по писането.

- Изпращайте съобщението на правилния човек. Може да звучи очевидно, но винаги проверявайте по два пъти преди да натиснете Изпрати.

Едва ли искате супер-готиното ви текстче да пристигне в телефона на леля ви.

- Проверете колко е часа преди да пуснете съобщението. Без значение колко е мило, прекрасно и прочувствено, ако е в три през нощта и обектът на желанията ви спи трети сън, едва ли ще му е приятно да се събуди от пищенето за получен смс. Може и в три, но ако сте сигурен, че човекът си е изключил звука, или пък ще е ок да получи смс по това време.

- Преценете добре кога да превърнете съобщението в телефонен разговор. Използвайте съобщенията, за да запалите интереса на отсрещната страна,но кажете съществените неща очи в очи, или поне в ухо.

А и понякога 20 смс-а могат да се заместят с един три минутен разговор. Съвсем простичко е.

- Никога не пускайте смс-и след втората чаша алкохол. Ама никога. Това трябва да ви е правило, също като да не шофирате след употреба на алкохол.

Без значение дали става дума за ядосано, молещо, заплашващо или любовно съобщение. Просто не го правете, защото след това ще съжалявате.

Почакайте до сутринта и ако все още сте на същата вълна, тогава го пуснете. Така ще сте сигурни, че няма да си блъскате главата заради собствената ви прибързаност.

Няма коментари: