четвъртък, 16 април 2009 г.

Приятелите ли са по-важни


Какъв прекрасен ден! Цяла сутрин си прекарала пред огледалото в банята и няма маска в Тялото, която да не си изпробвала, няма прическа и грим, с които да не си си се представяла... Въобще, пълна разкрасителна идилия.

Довечера най-накрая ще си отделите цялото време на света и нито работата, нито приятелите ще могат да са намесят и да развалят всичко.

Уреченият час наближава и той най-накрая се обажда: „Хайде да се видим по-рано, че после ме чакат в Жоро“.

Ха! Ето, на това му се вика удар под кръста. За пореден път ти ще бъдещ просто част от „натоварената“ му програма. Наистина ли е така или просто драматизираш?

За съжаление, точен отговор на този въпрос няма. Понякога мъжете обичат до полуда, но пак се чувстват най-комфортно сред дружината, друг път това е начин да избягат от скуката и напрежението във връзката ви.

Нека погледнем на нещата по следния начин – в самото начало той е бил чак невъзможно отдаден на теб, но постепенно започва да разделя времето си на лично и на ваше.

Ако мислиш, че това е ненормално, значи наистина имаш склонност да драматизираш повече от необходимото.

Като се замислиш, и ти правиш абсолютно същото – прекарваш време не само с любимия, но си оставяш и лично пространство за приятелки, козметични глезотийки, шопинг, книжки и какво ли още не.

По-различно стои въпросът, ако приятелят ти никога не си е падал нощна птица, а изведнъж клубовете и приятелските събирания са се превърнали в негов втори дом.

Ако случаят е такъв, не се ослушвай, а директно поговори с него. Най-вероятно самият той това и чака, но не му стиска пръв да повдигне въпроса.

А ако момчето ти си е party star по природа, то тогава няма да изгубиш нищо, ако последваш примера му. И все пак му обясни, че от време на време го искаш само за себе си.

Няма коментари: