четвъртък, 30 април 2009 г.

„И... какво от това?“


Случвало ли ти се е да се извиняваш за съвсем дребни, странни и дори абсурдни неща? Крайно време е да замениш своето ненужно „Извинявам се“ с мислено „И какво от това?!“

Да, правилно си мислиш, действително е честно от твоя страна да се извиниш, когато без да искаш забиеш тока си в крака на някого. Но извиненията за всяка дреболия, която би предизвикала повдигане на веждите у някоя личност (която освен всичко е вероятно сутринта да е станала с една заветна част от тялото си нагоре, да я тресе тежък ПМС или да си има проблеми с гаджето), са безсмислени. Особено като се има предвид, че невинаги вината е твоя.

Осъзнай, че си вече пораснало момиче, което има право да прави каквото си иска и спри да се чувстваш виновна, когато...

... наблюдаваш какви ги върши фризьорката ти.
Разбира се, че шпионажът над действията й е съвсем приемлив. Едва ли искаш лошото й настроение днес да се отрази и на косата ти. Най-вероятно и тя не би го направила умишлено, така че предотврати недоразуменията и наблюдавай какво прави, като не пропускаш да споменеш какво искаш, какво ти харесва и какво не ти допада. Освен това не забравяй, че става дума за твоите пари и твоята коса!

... взимаш душ прекалено дълго.
Перфектният начин да снемеш напрежението от тялото си. Не гледай на този жизненоважен ритуал като хабене на вода - така предпазваш населението от гневното изчадие, в което би се превърнала, ако не си набавяш всекидневната доза релакс.

... шефът ти те похвали.
Напоследък здравата си се потрудила в офиса – предала си всичките си проекти в срок, направила си няколко страхотни предложения на шефа си и дори на няколко пъти си останала до доста късно. Всичко е супер освен злонамерените коментари по твой адрес от вечно мърморещите ти колежки. Заслужила си компенсация, дори да е минимална, така че не се страхувай да я изискаш.

... демонстрираш големината на бюста си.
Погледни нещата по друг начин: гърдите ти нямаше да бъдат позиционирани високо и в центъра на тялото ти, ако не трябваше да ги носиш гордо. Така че избери някоя стилна секси дрешка и покажи какво имаш.

... преувеличаваш истината.
Да придадеш допълнителна драматичност в погледа си чрез цветни лещи или изкуствени мигли, не е лъжа. Същото важи и в допълнителните подплънки на сутиена, за да подчертаеш талията си. Това е чисто и просто усет да знаеш кога и как да подчертаеш предимствата си.

... си в супер форма.
Независимо дали си благословена с прекрасни гени или просто здравата се потиш във фитнеса, за нищо на света не трябва да се извиняваш за страхотната си фигура. Ако получиш комплимент, просто се усмихни и кажи „благодаря“.

... не си в супер форма.
Когато се наслаждаваш на всички удоволствия, които ти предлага животът, обикновено това се отразява на бедрата и талията ти. Какво по-прекрасно от това, че ти и тялото ти сте избрали да си доставяте къде къде по-вълнуващи наслади от билков чай и цвекло или пък бъхтене във фитнеса?

... имаш чудовищна пъпка.
На всеки в един или друг момент му се е случвало и без значение колко огромна и отвратителна е, на гаджето ти пак може да не му направи впечатление.

... четеш в леглото.
Да прелистваш любимото си оръфано списание бавно... в леглото. Да добавиш малко упадъчни удоволствия като карамелизирани бадеми или ягоди, любимото ти питие и... отлиташ право на седмото небе.

... гардеробът ти е претъпкан с дрехи.
Всяка блузка, чифт дънки и рокля в гардероба ти имат история – понякога приятно палава – зад гърба си. Дрехите ти са много повече от парцалки, които обличаш, те са твоята лична история. Освен това –модата се завръща.

Няма коментари: