събота, 25 април 2009 г.

Човечеството може да се лиши от бирата


В близко бъдеще, бирата може да бъде много оцена, което би довело до нейното изчезване от повечето питейни заведения.

Причината за този процес, известен като земните климатичните промени, които влияят негативно на добивите от ечемик сортове за пивоварната промишленост.

Този офицер предупреди Нова Зеландия, Институт по атмосферни изследвания, Джим Селиндзер.

Учен който се занимава с прогнозата в Нова Зеландия и съседните Австралия - а именно, на земеделските производители от тези региони предупреждава за устойчиво развитие на добивите от ечемик. В допълнение към промените в климата причина за този процес е нарастващия недостиг на вода, което води до проваляне на качествените показатели на зърното. «Намаляване на обема на отглеждат ечемик и влошаване на нейното качество, може да доведе в блиско бъдеще, бирата, просто ще изчезне от менюто на повечето ресторанти и барове, както и цената на напитки в тези институции, където тя ще се увеличи до време», - прогнозира г-н Селиндзер. Той оценява, че тази тенденция ще продължи през следващите 30 години - а именно невъзможността на земеделските производители за почивка, и може да предизвика криза пивоварната промишленост.

Руски експерти също признават,че съществуването на «ечемик-бира» е проблем. «Цените за пивоварен ечемик - ако преди две години тона цената е 5/6 хил. рубли, а сега - 9 хиляди . Що се отнася до цените, които растат по целия свят, както и за всички култури. Проблемите с климата наистина влияят на качеството на суровините - поради честите суши и липсата на вода в зърното съдържанието на протеини се увеличава, което влияе отрицателно на качеството на крайния продукт, т.е. бира », - каза специалист по отглеждане на ечемик . Според експертите, положението в тази култура все още не е бедствие - всяка година по целия свят за селективни тестове преминали десетки нови сортове пивоварен ечемик, изборът на което отива към променящите много климатични условия.

"Ечемик - много пластично растение, той може да се адаптира към различни условия.То расте в провинции на селските райони, много различни един от друг относно климатичните условия. Така че, ако има суша, културите, може да бъде просто преместени в по-подходящи за тази зона ".
Кризата в пивоварната индустрия може да се дължи на намаляване на добива на ечемик,но могат и да бъдат избегнати, ако достатъчно средства за да инвестират в нови сортове на културата,които да се адаптират към новите условия. «Ситуацията е доста сериозна - за втората година при дефицит на зърно за износ и качество, които са закупени в Канада, Аржентина, Австралия, и също, оставя много да се желае», - отбелязват експерти.

Няма коментари: