вторник, 7 април 2009 г.

Спрете да сте "удобни"


Вероятно ви се е случвало да попаднете в ситуация да сте толкова влюбени, че да сте готови на всичко за мъжа до вас. Особено, когато не сте сигурни как ще се развият отношенията ви.

Връзката ви напомня на танго – две стъпки напред, една назад и емоциите ви завличат до там, че сте готови на всичко, за да закрепите това, които се е зародило между вас и „мъжа на мечтите ви“.

Най-често в тези моменти жените стават абсолютно заслепени и границата на самоуважението започва прогресивно да пада. Понякога просто има мъже, които не изглеждат убедени, че искат да са с нас. Отменят срещата в последния момент, времето е лошо и не им се излиза, уморени са от работа и нямат време да се видите... Добре знаете, че когато истински искате да се видите с някого, успявате да намерите време и настроение, без да се влияете от трафика и метеорологичните условия.
Ако видим подобно неориентирано поведение пред себе си, инстинктивно започваме да се нагаждаме, така че да предразположим господина да му е удобно да се видим.


Вместо да изисквате да ви вземе от вкъщи или работа, често отивате на срещата там, където на него му е близо. Ако иска да отидете на кафе, вместо ресторант, веднага се съгласявате, дори да умирате от глад. Каните го специално у дома си, решавате да сготвите вечеря, той ви отказва, защото изникнал ангажимент, а вие, колкото и да побеснеете, накрая намирате убедителен аргумент пред себе си, че може той да е имал право.

Сега е времето да кажем „СТОП“! Мъжете са си мъже и докато свят светува, ние трябва да изискваме от тях да са кавалери и те да проявяват съобразителност спрямо нас. Звучи старомодно? - Може би, но ако искаме да печелим уважение, трябва сами да го изискваме. Оставете той да се бори за вас, да ви търси, да му хрумват идеи, за да ви впечатли. Колкото и да умирате за някой мъж, дръжте на своето и го накарайте той да тича след вас, а не вие да сте в ролята на момичето, което е вечно толерантно и разбиращо, макар вътрешно да се бушува. Свикне ли така един мъж още от самото начало на връзката, много трудно той ще се промени с времето.

Един познат беше казал „Мъжът лесно хлътва по някоя жена и започва да я сваля, но за да се задържи той дълго при нея, си остава нейна задача.“ Не че трябва да извършвате висш пилотаж, за да задържите един мъж, но едно от първите правила е да не губите никога самоуважение. Заявите ли още от самото начало, че няма да се унижавате и да сте винаги готова на всичко за човек, който все още не го е заслужил, ще видите как ще ви погледне веднага с уважение. Червената лампичка в главата му ще светне и дори да не сте негов тип, поне няма да си позволи да ви мотае.

Ако тази тема ви звучи чужда – Честито! Вие сте от жените, които никога на са губили достойнството си! Ако обаче ви е до болка позната, ви съветвам: Спрете да сте „удобна“! Тази роля никога не е печеливша, особено ако искате „мъж на място“. Защото ако той е такъв, няма да ви поставя в ситуации, които ви унижават.

Затова, момичета, отваряйте си очите! И по-пестеливо с компромисите!

Няма коментари: