понеделник, 27 април 2009 г.

"Мъж!"Какво ще рече да си мъж?


Да се биеш в гърдите „Аз съм мъж!”, да се пъчиш доволно с мъжката си гордост, сбутана някъде там между краката ти, да помпаш мускули, да обсъждаш с аверчетата всяка мацка или части от мацка, да пиеш много, понякога да пушиш и да изкарваш пари.
Това е то, да си мъж!

Какво става обаче, когато срещнеш битова трудност по пътя си? Такава, с която средностатистическата жена се справя между другото в и без това достатъчно натовареното си ежедневие?

Да видим какви са най-често нещата, които с лекота могат да сринат ореола на мъжественост около главата ти и да покажат истинската ти слаба същност:

Недооценяване на работното място – когато някой ти каже нещо накриво на работното място, или, не дай си Боже, допуснеш грешка, светът отива към разпад, а ти си на косъм от уволнение. Не вярваш ли? Има такива мъже, които изживяват грубите коментари от колегите по по-чувствителен начин и от най-разглезената пикла. А ако допуснат грешка, тогава всичко друго губи цвета си, до момента в който грешката е отстранена и на небосклона отново грейне слънце.

Липса на пари – когато една жена се окаже без пари, тя стиска зъби и се оправя все някак. Но мъжът вижда в парите независимостта си, достойнството си, мъжеството си и тяхното отсъствие, срива светогледа им в минути.

Настинката – Разболее ли се мъж, това е неизменен показател – животът със сетни сили напуска едва зачервеното му гърло. Тежко е да боледуваш, но още по-тежко е да не те разбират нали? Все пак жените никога не ги хваща грипът. Или по-скоро, ако ги хване, си карат с него, докато им мине, без да натоварват останалите с предсмъртните си слова.

Раздяла с гаджето – Жените ядяли сладолед и гледали романтични филми на раздяла с гаджето. Мъжете се затварят в себе си и дълго оплакват участта си – не толкова защото въпросното момиче им липсва, а защото те просто са нещастни. Отново...

Инициативата – мъжете трудно поемат инициатива. Жените са принудени да бъдат инициативни, за да се докажат в този мъжки свят, и това е разглезило мъжете до степен, в която на тях им е неудобно и смушаващо дори да звъннат телефон на непознат. А, ако го сторят, то ще има дълга пауза на настройка предварително.

Как страдаме ние от липсата на сила в мъжкия характер, и от постоянните прояви на слабости от страна на силния пол?

Започваме да полагаме грижи за изтормозената мъжка душа, която почти никога не ги и оценява.

Успокоения почти не се приемат, защото те са признак на неразбиране. Все пак какво знае една жена. За да разбереш един мъж, трябва да страдаш заедно с него.
Търпим крясъци, понякога обиди от страна на мъжа, и все се чувстваме така, все едно вината е наша.

В такова душевно нестабилно и слабо състояние мъжът е достатъчно крехък, за да искаме от него подобни възмутителни услуги като секс например ...
А и пари също

Ето че пред нас се събра достатъчно количество негативи, с които може едно хубавичко да ви сритаме задника, след като ви изритаме от живота си. И за да не страдате тогава още повече, стягайте се и се дръжте като мъже.

Няма коментари: