понеделник, 13 април 2009 г.

Изкуствен тен


Изкуствен тен, постигнат чрез автобронзанти. Това е най-добрата алтернатива на опасните лъчи на пролетното слънце. Бледата зимна кожа се нуждае от автобронзанти преди да се изложи на летните слънчеви лъчи. Изкуствен тен, но с мярка.

* Как действат автобронзантите?

Активната субстанция за постигане на изкуствен тен се нарича ди-хидроксид-ацетон, съкратено ДХА. Това е захароподобно вещество, което влиза в реакция с телесните протеини и оцветява в кафяво повърхностните клетки на кожата. Методът е абсолютно безвреден.

* Пилинг преди изкуствен тен

За получаване на равномерен естествен загар кожата трябва да е абсолютно гладка. Затова преди деня, в който ще използвате автобронзанти, си направете пилинг на лицето и цялото тяло. Използвайте готов ексфолиант или утайка от кафе. Така се отстраняват мъртвите кожни клетки по повърхността.

* Епилация преди изкуствен тен

При по-силно окосмяване по тялото се получава петнист загар. Затова трябва да сте си направили епилация предварително. Най-добре да е вечерта преди деня на използването на автобронзанти, за да си почине кожата.

* Нанасяне на овлажняващ крем

На лактите, кокалчетата на краката и по коленете цветът често става по-наситен от желаното. Ако предварително намажете тези места с овлажняващ крем, това до известна степен намалява действието на автобронзантите. Има и друг начин: тези екстремно потъмнели места накрая се третират с пилинг и се намазват с овлажняващ крем.

* Правилно нанасяне на автобронзантите

Продуктите за изкуствен тен винаги се нанасят отдолу нагоре. Започва се от ходилата, иначе при навеждането ще размажете крема, нанесен върху горната част на тялото. Автобронзантите се измиват трудно, затова трябва да се нанасят равномерно, особено по лицето. Много е важно да се прелива плавно в основата на косата и по брадичката. Иначе се получават грозни ръбове. Не забравяйте шията и деколтето. Ръбовете тук също трябва да се преливат плавно. Накрая измийте обилно ръцете си.

* Премахване на изкуствен тен

Около 1/3 от изкуствения тен се отмива при вземане на душ. Ако искате загарът да остане, се препоръчва нов пилинг след къпането и отново намазване с автобронзанти. Ако пък искате изкуственият тен да изчезне по-бързо, може да правите пилинг след всяко къпане. За почистване не използвайте силен алкален сапун, тъй като може да причини нежелан жълтеникав нюанс на кожата. Тоалетното почистващо мляко запазва изкуствения загар като естествен златисто-бронзов тен.

Важно: Автобронзантите не предпазват от слънчево изгаряне. Когато сте на слънце, се намажете със слънцезащитен крем.

Ето няколко предложения от автобронзанти за изкуствен тен:



* Бронзираща пудра Dior Bronze Original Tan Healthy Glow Bronzing Powder, 10 г – 80 лв




* Мултифункционален крем за лице и лосион за тяло Soleil Prodigieux от Nuxe

* Иновативни формули "4-в-1" за слънцезащита и грижа за кожата за ежедневна употреба:
* автобронзиращ ефект с екслузивния комплекс Nuxelle® на Nuxe за постигане на естествен и постепенен загар
* тен-активиране (прекурсор на меланина Phototan®)
* хидратиране (растително дуо от личи и Imperata Cylindrica)
* слънцезащита (тройна защита: клетъчна защита, IP/SPF 10 срещу UVB лъчи и IP4 срещу UVA лъчи)



* Автобронзант за лице и тяло Sun Result Crème Lactee от Lierac, 125 мл – 57 лв

Автобронзант с постепенно действие за равномерен и естествен тен на лицето и тялото. Гарантира ефект през всички сезони на годината, без вредното въздействие на слънчевите лъчи. След употреба кожата е мека и еластична.


* Блестящ крем автобронзант Sublime Bronze от L'Oreal

Текстура за дълготрайна хидратация през целия ден. Обогатен с витамин Е, мощен антиоксидант за борба със свободните радикали. Кожата става еластична, блестяща, с приятен аромат.


* Спрей за тен без слънце Sun Touch от Nivea Sun, 150 мл – 18,70 лв

За естествен и неустоимо красив тен. Бързо попива в кожата. Лесна за употреба спрей форма. Витамин E и масло от макадамия осигуряват незабавна хидратация.


* Лосион за тяло с бронзиращ ефект Dove Summer Glow Shimmer, 250 мл – 9,33 лв

Лосион за тяло с активни овлажняващи агенти и дискретен бронзиращ ефект, който постепенно придава на кожата лек тен, готова за ваканция през цялата година.


* Автобронзант – спрей за лице Garnier Ambre Solaire, 75 мл – 12,50 лв

За здравословен и бронзиран вид на кожата, без излагане на слънце. Съдържа екстракти от кайсия и витамин Е. Лесен за нанасяне и притежаващ лека формула, която придава на кожата блестящ, целунат от слънцето загар.


* Лосион за тяло Soft&Glow SPF 15 за средно тъмна кожа от Avon, 250 мл – 7,90 лв

Постепеннo придава тен на кожата. Осигурява деликатен блясък. Незабавно стяга кожата.


* Кърпичка за лице и тяло от серия за изкуствен тен на Oriflame, 8 мл – 2,50 лв

Придава равномерен, златист тен само за 2-3 часа.

Няма коментари: