понеделник, 20 април 2009 г.

Готови ли сте за сериозна връзка


Ако досега си говорихме само за обикновено-битовите пречки пред една нова връзка като хвърлянето на чорапите по пода или това, че няма да можеш да се виждаш с приятелките си, сега идва ред на малко по-сериозните и всъщност основните пречки пред това една връзка да се случи.

Липса на компромиси

Има хора, повече жени, но и мъже, които под „правя компромиси“ разбират само „трябва да става на моята“.

Най-откровено ви казваме, че с такъв човек съжителството е направо невъзможно. Но не трябва заради такива „екземпляри“, които си мислят, че светът се върти около тях, да смятате, че всички жени или мъже са такива.

Не, не са. Някъде там има хора, които знаят и могат да поделят задълженията помежду си, да знаят кога да отстъпят или да настояват, с други думи – знаят как да поддържат хармонията.

Преди да започнете каквито и да е отношения с някого, хубавичко си помислете (както казват бабите) какво бихте дали от себе си и какво не.

И ако някой започне да иска прекалено много да взима от собствената ви същност, сменяйте влака, този очевидно не е за вас.

Винаги готов

Това обикновено е реплика на мъжете, но и не малко жени, свикнали да живеят сами повече от година, го казват - „не съм готов за връзка“.

Вижте, училище или курсове за тези неща няма. Никой не е готов да има и деца, но всички се справят повече от чудесно.

В крайна сметка нищо няма да загубите, ако опитате.

Лично познаваме колебаещи се два месеца младежи, които понастоящем са в една от най-красивите и спокойни връзки, които са им се случвали някога.

По-добре е да опиташ и да не стане, отколкото да изпуснеш Човека само защото нямаш смелостта да попромениш мъничко живота си.

Няма коментари: