неделя, 14 юни 2009 г.

Най-новото поколение на E-Class


Харесвани заради своите елегантни, стилни и почти незабележими модификации по моделите на Mercedes Benz, специалистите от Brabus определено си имат свое резервирано място на немската тунинг сцена.

Очевидно е, че това място е много специално, тъй като инженерите от Brabus са една от първите тунинг фирми, които са се захванали с конструирането на пакет за новия E-Class.

Най-новото поколение на E-Class, което се появи по време на автомобилното изложение в Детройт, няма да достигне на европейския пазар до май, а в САЩ ще се появи чак през третата четвърт на годината. Brabus обаче вече са се домогнали до модела и са представили цяла гама от аксесоари.

Работейки с V8 двигателя в Е500/550, Brabus са увеличили обема от 5.1 литра на 6.1. Това е постигнато с оптимизиране на цилиндровите глави, нови разпределителни валове, както и добавянето на спортна система за отработените газове.

В резултат на всичките тези промени мощността е скочил от 388 на 462 к.с. Въртящият момент също е нараснал от 530 Нм на 615 Нм. И за да се предоставя мощността към колелата с минимално приплъзване, Brabus предлагат заден анти-блокиращ диференциал с блокировка до 40 %. В края на краищата ускорението до 100 км/ч със старт от място отнема 4.7 секунди. Максималната скорост пък възлиза на 305 км/ч.


За да се подчертаят контурите на новия E-Class, Brabus също така са развили и нови аеродинамични подобрения, конструирани от фибростъкло, като опция са и въглеродните влакна. Иначе китът включва и нови предни и задни брони, LED светлини, странични прагове, интегриран заден дифузьор, както и уникални странични отвори за охлаждане.

Други екстри включват и 20-цолови колела, нов пакет за окачването, който намалява клиренса, както и специално управляващо устройство за въздушното окачване на Mercedes. Brabus също така предлагат и подобрен спирачен пакет, както и някои уникални екстри за интериора.

И след като вече е развит пакетът за Е500/550, Brabus възнамеряват да обърнат вниманието си към създаването на новия кит ECO PowerXtra за различните CDI BlueEFFCIENCY турбодизелови модели.

Няма коментари: