понеделник, 22 юни 2009 г.

Имаме нужда от любов?


3 % от европейците никого не са правили любов, а 30 % от тях рядко си хабят енергията за подобно занимание.

Учудени от резултатите от едно съвсем "прясно" изследване, учени и психолози се питат какво става с либидото на човека и бързат да отговорят на най-често задаваните въпроси.

Вярно ли е, че мъжете имат по-големи сексуални апетити от жените?

Не. Мъжката сексуалност просто е по-очевидна и се задейства по-бързо дори само при наличието на визуален дразнител. В същото време жената реагира на звука, на мириса, на допира. "Освен това - подчертават известните сексолози Милфорд и Гейнъм - мъжкото желание се събужда от хормона тестостерон, а женското - единствено от факта, че някой те желае."


Може ли човек да се откаже напълно от секса, без това да има вредни последици за здравето му?

Зависи дали изборът е свободен, какъвто е случаят с монасите, или наложен от обстоятелствата - развод, смърт в семейството, липса на желание и у двамата партньори. Във всички случаи въздържането от секс се компенсира или чрез мастурбация, или чрез трансформиране на неизразходваната сексуална енергия в работа, в творчество и т.н.

Колко често трябва да се прави любов?

Няма абсолютно никакво правило, защото сексуалните нужди на мъжа и жената не еволюират по един и същ начин. С възрастта жената опознава по-добре себе си и тялото си, по-активно започва да търси и да получава плътски удоволствия, докато мъжът след 40 години постепенно се укротява.
Според статистиката една двойка на 40 години прави любов 2 пъти седмично, докато трийсетгодишните стигат и до 5 пъти.

Вярно ли е, че еротичните желания на жената са най-силни преди и след месечния и цикъл?

Да, но само ако не се предпазва от бременност чрез орална контрацепция.

Ако и двамата партньори вече не се вълнуват сексуално един от друг, какво трябва да правят - да анализират цялостно отношенията помежду си или да търсят нови ерогенни зони?

И двете, казват специалистите.
Двамата могат да прибягнат до отдавна познатите средства – секси бельо и еротична литература, или пък да се ориентират към специални масажи, софт-порно, разговор със сексолог.
Все пак най-добре е да гасят телевизора и да хукват към леглото, преди да им се е доспало.
Най-страшният враг на секса си остава умората!

Няма коментари: