петък, 19 юни 2009 г.

Връзка от разстояние



Нито единият, нито другият трябва да се осъжда на чакане и вярност, ако отсреща не среща същата готовност.
Няма защо да се залъгваме – връзка от разстояние се гради трудно, а се запазва още по-трудно.

Без да придаваме прекалена тежест на поговорката - „Далече от очите, далече от сърцето“, държим да подчертаем, че всеки, захванал си с нелеката задача да обича някой, който е далече, трябва да бъде готов за всевъзможни обрати и игри на съдбата.

В почти всички случаи любовта изненадва в гръб, размътва главата и после оставя всеки сам да оправя бъркотията, която е сътворила след себе си.

До тук добре, но ако обектът на чувствата ви изненадващо трябва да замине да работи или учи в друг град или в чужбина, или пък по начало сте от „различни светове“, тогава ситуацията се усложнява.

Наясно един с друг

Преди да вземете генерални решения за бъдещето ви, трябва много внимателно да изясните положението в което се намирате, при това на четири очи.

Всеки един трябва да си признае какво очаква от другия, какво би му предложил в замяна и кои са приоритетите му за момента.

Ако още в самото начало имате разминавания в плановете си, бъдете сигурни, че за напред това едва ли ще се промени.

Нито единият, нито другият трябва да се осъжда на чакане и вярност, ако отсреща не среща същата готовност.

Стъпили здраво на земята

В случай, че сте успели да напипате златната среда и двамата отказвате да разрушите онова, което ви свързва,
бъдете сигурни, че разстоянието между вас ще започне да играе важна роля както в сферата на взаимоотношенията ви,така и в сферата на ежедневието ви.

Много често мислите ви ще летят на километри от случващото се тук и сега, настроенията ви ще се ръководят от съобщения, чат, мейли, или от липсата на такива.

Стойте здраво стъпили на земята и не забравяйте, че все пак вие сте отделен човек, със собствен живот и щастието ви не бива да зависи от обстоятелства, които не можете да промените.

Не го мислете много

Не мислете прекалено наивно и за бъдещето.

Реалността няма нищо общо с филмите и много от представите ви за даден човек, среща или разговор, могат да останат неоправдани.

Най-трудното нещо на света е да преживееш собствените си неосъществени мечти и желания.

Споделени мигове

А когато все пак се виждате с далечната половинка, се опитайте да не пропилявате времето си заедно, а да го изживявате като за последно.

В едно нещо сме напълно убедени - когато ти се дава шанс да преживееш нещо красиво, това означава, че си длъжен да му се насладиш, защото втори път може и да няма.

Все пак, трябва да запомним живота с нещо неповторимо.

Съвети и рецепти за здрава и силна любовна връзка никой не може да дава, така че разчитайте на собственото си усещане за ситуацията, в която се намирате.

Няма коментари: