вторник, 16 юни 2009 г.

Симптоми на жената „лепка“


Има жени, от които човек буквално не може да се отърве. Те не просто се влюбват в теб, а се вманиачават и се превръщат в твоя сянка.

Искат ти обяснение къде и кога ходиш, искат да те придружават навсякъде и те викат с тях на всяко място, където ходят. Пращат ти съобщения постоянно, звънят ти и те заливат с обяснения в любов.

Колкото и да си падаш по някоя мадама, когато тя започне да се държи като маниачка, а не като жена, няма как да не те отблъсне. За съжаление много малко жени го осъзнават и вместо да си живеят живота и да ви е добре и на двама ви, те превръщат връзката ви в истинска агония, от която единствен изход е раздялата. Просто някои момичета не умеят да усещат къде е границата между сполучливата връзка и вманиачаването.

Кои са характерните симптоми на потенциалната „лепка“?

* Още след първата среща започва да те залива със съобщения и да иска да се виждате все по-редовно.


* Звъни ти по повод и без повод, без да се съобразява дали си зает или не.


* Иска да й повтаряш, че я обичаш непрекъснато.


* Настоява да идва навсякъде, дори изрично да й кажеш, че излизането ще е само по мъжки.


* Изпада в истерия, когато не получи нужното според нея внимание.


* Не спира да се оплаква, че не й обръщаш достатъчно внимание, дори ти да правиш достатъчно жестове.


* Натяква ти колко повече държи на теб, отколкото ти на нея.


* Не спира да търси вниманието, мнението и присъствието ти по всякакви поводи.


* Струва ти се, че е способна на лудости, ако решиш да я напуснеш.


Как да се справим с „приятелка-лепка“?

Няма какво да се лъжем – това наистина е трудна задача. Преди да решиш как да действаш, трябва да определиш точно какво искаш от връзката ви. Помисли дали ти идва до гуша от нея, защото не ти е никак на сърце или се отдръпваш от нея, заради странното й вманиачаване, макар че имаш чувства. Това е ключово разяснение за теб, защото трябва да определи следващите ти ходове.

Ако мацката вече ти е станала почти противна с вечното си присъствие около теб и не мислиш, че имате бъдеще за нещо извън леглото, тогава по-добре я разкарай навреме. Няма смисъл да си с лудо по теб момиче, когато предпочиташ лека и неангажираща връзка. Не се знае до къде може да стигне манията й да е лепната за теб. При някои дори се стига до заплашване със самоубийство и маниакално преследване с реплики от сорта „Ти си всичко за мен! Не мога да живея без теб, не ме изоставяй никога...“ Просто бъди твърд и се отърви от нея навреме, за да не се чудиш как си се оказал с неспасяем проблем под формата на жена.

Ако обаче си падаш по момичето и намираш поведението й за извънредно странно, трябва да внимаваш да не се стигне до сериозни скандали, които да заплашат връзката ви. Много е вероятно, когато усетиш, че започва да те задушава автоматично да се отдръпнеш от нея и да станеш по-студен и груб, отколкото искаш. Това ще я накара тя още повече да се вманиачи. Не прибягвай до лъжи, скандали и изневери, за да я поставиш на мястото й.

Добре е да поговорите, така че да й дадеш ясно да разбере, че ти държиш на свободата си и пространството около теб. Обясни й, че срещите с приятели, мачовете и запиванията с бира са нещо, от което не искаш да се откажеш. Искаш да имаш своето мъжко пространство, където момичетата нямат място. Кажи й, че е доста неуместно, когато сте само мъжка компания и всичките ти приятели са без половинките си, тя да е единственото момиче. Не че има нещо лошо, но липсата на свобода и формулата „неразделни“ не е най-добрият начин да съхраните връзката си. Дори да се опита да го обърне на мелодрами, оплаквайки се как не й обръщаш никакво внимание, бъди непоклатим, но и нежен. Мъжете имаме грешния навик да се съгласяваме на всичко, само за да не гледаме нацупени физиономии. Това е грешка, която трябва да коригираме, за да не се превърнем в марионетки на властните и жадни за внимание жени.

За да не се стига до това да се чудиш как да действаш с жената лепка, най-добре е да тренираш своята наблюдателност и да предотвратиш забъркването си с такава. Подобен тип жени винаги създават проблеми, затова е по-добре да сме далеч от тях.

Няма коментари: