неделя, 21 юни 2009 г.

Любовна магия


Едва ли има жена, която някога не е мечтала за това как един ден нейният любим ще й предложи брак. И едва ли има и сериозно обвързана жена, която тайно не се надява, че нейният възлюбен ще коленичи пред нея с пръстен в ръка и предложение за брак.

Предложението за брак в повечето случаи е по-романтичен и красив момент от самата сватба. То е истинското доказателство за силната любов и отдадеността на двама души един на друг. Само по себе си то значи много, а именно - „искам да прекарам живота си с теб, ти си всичко, за което съм мечтал/а“. Разбира се, че няма гаранция дали това ще е човекът, с когото ще остарееш и че тези чувства ще са вечни. В живота нямаме гаранция за нищо. Само че фактът, че ви предлагат брак, означава, че към този момент сте най-важният човек за любимия и той е готов да ви отдаде живота си „докато смъртта ви раздели“. Предложението за брак е форма на доказателство, че чувствата ви са искрени, а намеренията сериозни и отговорни.

За нас жените е особено вълнуващо как любимият ще подходи към този деликатен момент. Няма защо да се лъжем, че не мечтаем да получим най-романтичното предложение за брак, което да запомним за цял живот. Малък процент са дамите, които предпочитат практичната взаимна уговорка, че „вече е време“, а още по-малко от вас биха се радвали те да предложат брак на любимия. Магията се крие в самото предложение.

Направихме кратък „списък – извадка“ на най-романтичните предложения за брак, които някои жени са преживели, а други все още мечтаят да преживеят. От вас очакваме да допълвате.

На брега на морето.
Лятна почивка, топла нощ, сами на брега на морето. Той вади пръстена и казва „Ще се омъжиш ли за мен?“ Класическа романтика с безпогрешно въздействие. Това е момент, който ще докосне сърцето на всяка жена, независимо дали е заклета романтичка или по-скоро скучна.

На дъното на чашата/чинията
Това е сюжет от много американски филми. Сладко, изненадващо и практично. Би имало ефект дори и в заведение за бързо хранене, но определено стилният ресторант и бялата покривка засилват ефекта. Още по-вълнуващо е, ако при положителен отговор, е организирал да пуснат любимата ви песен и да донесат бутилка шампанско.

„Следвай бележките“.
Оставил е послание в дома ви, което ви подтиква да следвате бележките. Едната ви отправя към другата, втората към третата и така до колкото си е пожелал. Последната те отвежда до пръстена и той се появява, задавайки романтичния въпрос „Ще се омъжиш ли за мен?“

Организирал е много хора.
Ако си от момичетата, които обичат да споделят личните моментите с близките си, предложение пред тях ще те накара да се чувстваш много щастлива. Още по-сладко е, ако е организирал твои роднини и приятели да участват в подготовката и само ти не знаеш какво те очаква. Предложението може да бъде в заведение, на празник сред приятели, на семейна вечеря. Някои двойки не се срамуват или дразнят да показват на околните чувствата си и този начин определено ще ги накара да се чувстват специални.

Екстремно.
Скачане с бънджи, полет с парашут, летене с въртолет, гмуркане под водата. Ако си падате по екстремните преживявания, предложение за брак, докато извършвате някои от тях, наистина би ви трогнало. Адреналинът се е покачил до неузнаваемост и точно във върха на еуфорията, той вади пръстена и прави предложението. Екстремно и изненадващо!

Публично.
Надпис върху автомобил, билборд, платно, предложение по радиото или телевизията. Ако обичаш да си център на вниманието, този начин определено ще те трогне и ще те накара да се чувстваш като истинска звезда. Освен самото предложение, особено впечатляващ е фактът колко се е постарал, за да засвидетелства любовта си и не се срамува целият свят да разбере, че е луд по теб.

На романтично пътешествие/уикенд.
Венеция, Барселона, Париж, Мелник, Велинград, Копривщица... Според предпочитанията и финансовите средства, той може да организира цяла екскурзия, за да направи романтичният миг още по-незабравим. Как ви звучи предложение в гондола или под Айфеловата кула? А защо не и сред незабравимата българска природа? Важното е да бъде истинско и вълнуващо.

Дори да не сте имали мечтаното предложение за брак и той не е паднал на колене с пръстен в ръка и сълзи в очите, това не означава, че любовта и емоцията, които влагате са по-малки. Това е бил вашият момент, единствен и незаменим, носещ характеристиката на вашите отношения и заряда на вашите чувства. Истинската романтика е във факта, че сте взели решението да споделите живота си. Останалото е просто очарователна опаковка.

Няма коментари: