четвъртък, 18 юни 2009 г.

Как да подобрим вида и състоянието си след бурен купон


Поне веднъж през живота собственото ни отражение в огледалото е предизвикало пристъп на отчаяние. За всичко това е виновна нощта, прекарана в бурен купон. Ако сме честни със себе си, трябва да признаем, че доста често употребяваме алкохол, пушим и спим малко.
Радостите на живота биха били безупречни, ако на сутринта не ни издаваха подпухналите клепачи, зачервените очи и кожата, която не е в най-добрия си вид. Алкохолът извлича от организма водата, това е причината за сухотата на кожата и затова тя подпухва, а на местата, където е особено тънка, се появява и синкав оток.

Предлагаме ви няколко съвета , които ще ви помогнат бързо и ефективно да разрешите тези проблеми.

Първо, трябва да приемете някакви абсорбиращо средство. След като се събудите, веднага ще почувствате, че на организма му е станало леко.

След това приложете следната терапия: контрастно измиване – това ще стимулира работата на кръвоносните съдове.

За третата стъпка са ви необходими две тънки резенчета суров картоф, които поставете върху долните си клепачи и след 10-15 минути кожата в тази част на лицето ще стане по-светла, ще се стегне и придобие по-здрав вид.

Много добре действат на очите и клепачите специалните гел-маски – очила. Те се съхраняват в хладилника и се поставят върху очите за 5 минути, не повече. Маската освежава погледа и придава тонус на кожата. Съветваме ви да започвате деня с такава маска - кожата ви ще ви бъде особено благодарна за тези грижи!

Ако искате да се радвате на блестящ и ясен поглед, купете си изкуствени сълзи, които прекрасно овлажняват лигавицата на очите и притежават успокояващо действие.

За да компенсирате липсата на влага в кожата, вие се нуждаете от ексфолиант за лице, който ще ви помогне да почистите порите и да премахнете мъртвия слой от кожата, и маска (желателно е тя да бъде с охлаждащ ментолов ефект), която ще я подхрани.

Освен всичко изброено вие можете да се възползвате и от масажа. С меката част на средните и безименните пръсти леко потупайте кожата. След това натиснете слепоочията, горните скули (точно по средата) и външните краища на окото. Ако при натискането усещате известна чувствителност, вие правите всичко както трябва.

И накрая, една малка тайна! Ако се наспивате пълноценно, шумните нощни празненства ще ви бъдат от полза! Нали, за да изглежда добре, човекът трябва да се весели с цялото си сърце!? От време на време, разбира се.

1 коментар:

Roland CB каза...

А какво стана с шкембето и бирата? Или това вече се води за "остаряла технология".