петък, 19 юни 2009 г.

Ако ни се иска да изневеряваме,накъде да се насочим


Хайде да си го кажем направо. Абсолютно никой не иска да му се случи подобно нещо. Става дума за рогата, с които някой може да ни разкраси.





Но ако се вярва на допитванията (анонимни, разбира се), всяка втора жена се втурва да изневерява след четвъртата година на своята солидна връзка.

Мъжете са още по-чевръсти - цели 60 процента от онези, които са женени или обвързани в трайна връзка, скачат в чуждо легло след 48 месеца вярност.

И всичко това се случва, въпреки че 80 процента от семейните хора проповядват моногамия и в никакъв случай не биха искали да мамят най-близкия си човек или да бъдат мамени от него.

Е, и? Какво обяснение може да се даде на това противоречие?

Всъщност обяснението е много просто. В повечето случаи мъжът и жената в двойката се обичат наистина много искрено и никой от двамата не иска да си сменя партньора.
Но и за двата пола важи правилото, че с течение на годините сексуалната възбуда от другия започва да спада.
Мъжете си наваксват отслабването на страстите другаде. В същото време доста голяма част от жените посочват като причина за кръшкането си промяната в партньора си, който вече не бил толкова нежен както в началото.

Ловният инстинкт, стремежът към самоутвърждаване или дори вродената ненаситност играят по-скоро второстепенна роля като мотив за изневяра.

Остават въпросите:


След като повечето хора изневеряват на партньорите си без всякакво колебание, кои от тях се справят най-успешно?

От какви любовни връзки ТЯ или ТОЙ е за предпочитане да стоят настрана?

С какъв тип любовници тайното прегръщане в чуждото легло би преминало без особени усложнения?

ВАРИАНТИТЕ


Симпатичният съсед и изневеряващата съпруга.

Не е много за предпочитане, защото след като живеят наблизо, неминуемо пред погледите на всички околни ще се срещат и ще се разминават най-случайно всички замесени в триъгълника или четириъгълника: И ония, които са се забавлявали тайничко, и другите, които са били измамени. Опасността от разкритие е твърде голяма, защото има неволни сигнали между двамата любовници, които няма да останат незабелязани.


Любенето сред служебните папки.

Всяка трета връзка възниква наистина на работното място и в повечето случаи се консумира навън. Рискът от разкритие е незначителен.
Обаче има други опасности. Постоянната близост до обекта на желанието може да доведе бързо до угасване на страстта. А и шушукането сред колегите, които забелязват много повече, отколкото подозират влюбените пиленца, може да навреди на кариерата. Освен това потенциалът на ревността е доста висок: Ама той май си намигва на онази колежка? Същото важи и за другия пол.


Изневяра с бившето гадже.

Има си своите предимства. Съвсем ясно е, какво ще получиш. Известно ти е какво представлява другият. Лошото е само, ако чувствата на единия са по-силни от чувствата на другия.


Случайната среща.

Опасността от разкритие е съвсем нищожна. Дори и ако за любенето на бърза ръка е използвана кабината за преобличане в магазина за конфекция след бурна нощ в дискотеката. Или задната седалка в колата, или тъмният вход до кръчмата.
Кой ли би им хванал дирите на такива любовници? Разбира се, и тук има някои възражения?

Моментално може да бъдат посочени най-малко две:

Всъщност тия работи стават обикновено само на кино.

Ако в допитванията има нещо вярно, то само ТОЙ е в изгодно положение при подобно любене. ТЯ обикновено има изисквания за повече нежност.

Няма коментари: