четвъртък, 25 юни 2009 г.

Поп идолът Майкъл Джексън почина


Почина легендарният американски изпълнител на популярна музика, идолът на няколко поколения, Майкъл Джексън. Това се случи в четвъртък следобед в Лос Анжелис.
Кралят на попа бе хоспиталиризран по спешност вчера, след прекаран сърдечен пристъп, по предварителна информация. Най-малко две електронни издание съобщиха новината, като малко по-късно „Лос Анжелис таймс” потвърди чрез електронното си издание, че певецът е починал, позовавайки се на източници от градските служби за противопожарна сигурност и спешна медицинска помощ. Според медицински източници Джексън бил докаран в кома в Медицинския център „Роналд Рейгън” на Калифорнийския университет. Когато преди това лекарите от бърза помощ пристигнали в дома му той вече не дишал.
Пред Си Ен Ен говорителят на семейство Джексън, Брайън Оксман, не потвърди веднага новината за смъртта на поп звездата. Американският информационен канал обаче обяви след това, че съобщенията за смъртта на световноизвестния певец са верни след разговор с представител на администрацията на главния съдебен лекар на Лос Анжелис.
Майкъл Джексън е починал, съобщи говорител на главния съдебен лекар на окръг Лос Анжелис.
Лейтенант Фред Корал каза в ефира на сателитната телевизия, че смъртта на 50-годишния Джексън е била потвърдена в 14:26 часа в четвъртък (00:26 часа българско време).
„Мога да кажа, че към този момент сме информирани от следователите от Полицейския департамент на Лос Анжелис, че г-н Джексън е бил транспортиран до болницата и при приемането му не е бил в съзнание, като за час на смъртта му е определен 14:46 часа този следобед (четвъртък местно време),” обясни Корал. Той добави, че аутопсията „най-вероятно” ще бъде извършена в петък, но не пожела да коментира точната причина за смъртта на звездата.
„Ще преместим тялото на Джексън от болницата в наш център, където ще бъде прегледано, за да бъде определена причината за смъртта,” каза говорителят на съдебномедицинските власти. „Доколкото знам, следователите са ни информирали, че г-н Джексън е бил докаран от служителите на службата за спешна медицинска помощ до болницата със сърдечен пристъп и по-късно е била констатирана смъртта му.”
Лекарите са се борили за живота на Майкъл Джексън в продължение на час, предаде АФП, позовавайки се на изявление на Джърмейн Джексън, брат на починалия певец и говорител на семейството.
На специална пресконференция той изрази благодарността си към специалистите, които упорито са се опитвали да върнат Майкъл към живота и помоли медиите да уважат личния живот на семейство Джексън.
Новината за смъртта на 50-годишния Майкъл Джексън идва в момент, когато той се опитваше да се завърне на сцената след години, в които присъстваше повече в заглавията на таблоидите, най-вече заради процеса срещу него и последвалата оправдателна присъда по обвинения в блудство с деца. През май „Таймс” съобщи, че певецът репетира за серия от 50 концерта в Лондон, които трябваше да ознаменуват едно ново начало в кариерата на легендарния изпълнител.

Няма коментари: