неделя, 7 юни 2009 г.

По-възрастните мъже, които излизат с по-млади от тях жени, живеят по-дълго от останалите


Ако сте преминали възрастовата граница, след която всички ви наричат мъж на средна възраст или пък в залеза на дните, значи е дошло времето бързо да заменяте съпругата с по-младо и сексапилно момиче. Доказано е, че по-възрастните мъже, които излизат с по-млади от тях жени, живеят по-дълго от останалите. Според изследването на германския институт "Макс Планк" мъжете, които са се оженили за по-възрастна жена, е по-вероятно да умрат рано.

Всъщност немското изследване доказва, че мъжете, които спят с притеснително по-млади от тях дами, не са изкуфели старци, които не знаят какво да правят парите, а просто се борят за оцеляването си. Тъй като според последните проучвания те живеят много по-дълго до млада жена.

Учените смятат, че данните за мъжете може да се резултат на естествения подбор - само най-здравите и успешни възрастни господа могат да привличат малолетни партньорки.

Според друга теория по-младите жени се грижат по-добре за мъжа и следователно той живее по-дълго. Вероятността мъжът да си отиде рано от този свят е с 20% по-малка, ако съпругата му е между 15 и 17 години по-малка от него.

Опасността от преждевременна смърт пък е с 11% по-ниска, ако той мине под венчило с жена, която е със седем до девет години по-млада.

Няма коментари: