сряда, 24 юни 2009 г.

Никога не отстъпвай!


Често сме готови на всичко, за да угодим на партньора. Какво получаваме в замяна и какво губим? Заслужава ли си да пренебрегваме себе си, за да е доволен той? Съществува мнение, че женското “не” на практика означава”да”.
Мъжете най-често си спомнят това правило, когато се сблъскат с нежеланието ни да им отстъпим в леглото.
Разбира се, устройва ги жената винаги да пренебрегва собствените си желания. А как се чувства жената?





Открай време се смята, че жените са капризни и лекомислени създания, с които не е нужно да се съобразяваш, а чак до късното средновековие въпросът имат ли душа не е бил изяснен. Не си мислете обаче, че тези брътвежи от миналото нямат отношение към нас.
Напротив, огромен брой съвременни мъже съвсем искрено не разбират защо партньорката им не се оказва мила кукличка, а доста несговорчива особа със собствени възгледи и начин на живот.


Дали времената се променят?

В миналото всичко е било просто и ясно – жената прекарва живота си около мъжа. Тя е това, което той иска да види в нея, и с помощта та артистичните дарби, дадени и от природата, често успява.
Друг е въпроса на каква цена.
Някои се справят много лесно, но на много жени е доста тежко, особено в най-деликатната област на съпружеския живот – секса. В продължение на векове жената води полов живот не така, както и се иска или и е нужно, а така, както смята мъжът.
Ако сега си мислите, че нещо се е променило, грешите.
Нашити “приятели” продължават да ни изоставят, ако в най-кратък срок не се отзовем в леглото им. Ние се съгласяваме и правим всичко само и само да не изгубим любовта им. И какво печелим – почти нищо.


Великите богини и жалките крале

Истина е, че жената е способна да се променя хиляди пъти – в офиса, в трамвая, сред обществото. Но настъпва момент, когато престава да е актриса – насаме с любимия човек. В тези минути всяка иска да се почувства като негова богиня. Всички роли с изключение на собствената стават ненужни. Но именно този момент на абсолютна близост е мъчителен и неприятен за много жени. Колко са представителките на нежния пол, които с ръка на сърцето могат да кажат, че сексът с партньора винаги ги удовлетворява, че никога не им се е налагало да стиска зъби?
Истина е, че в тази деликатна сфера могат да се похвалят само професионалистките и някои щастливки.
На останалите им се налага да търпят. По време на сексуалния акт рядко се разделяме с маската, желана от нашия партньор – на страстна любовница, готова винаги и навсякъде за секс, или на девойка, която дори не очаква да и се обадят след любовната нощ. Това се приема някак спокойно и хладнокръвно – а как иначе? Най-многото, което може да извоюва жената, е да откаже някои особени неприятни за нея пози и форми на секс. Мъжът обаче не се отказва от надеждата да я накара да “се освободи от комплексите си”.


Приемайки чуждите условията в постелята, рядко се замисляме защо го правим.

В крайна сметка не само не получаваме никакво сексуално удоволствие, но изживяваме тежък стрес. Много жени, принудени против волята да задоволят желанията на партньора, споделят, че се чувстват изнасилени. Наистина те говорят рядко за това, предпочитайки да търпят или да си отидат.
Може би не са прави...


Как да се борим с неравноправието

Според психолозите у много жени е насадено чувство за вина към мъжете, което ги кара да заемат жертвена позиция, без дори да се борят за равноправие. Това е много удобно за силния пол. Проблемът не е само в многовековния мъжки навик да не се слуша жената, а в липсата на уважение към нея. В действителност трябва да признаем – отстъпчивостта, която често отъждествяваме с женствеността, невинаги е положителна. Понякога е нужно да умееш доброжелателно, но твърдо да отказваш. Разбира се, трябва и да можеш да отстъпваш, щом е нужно. Само така може да се разчита на отстъпка от другата страна.
Като правило равноправни отношения се установяват между силни личности, които се чувстват добре, без да се само утвърждават за нечия сметка.
За хармоничните двойки въпросът за лидерството в секса почти не съществува. Сексуалният диалог доставя по-голямо удоволствие от вечната борба.


Как да постъпите, когато ви принуждават

Ако не сте готови или не искате да приемате всичко, което партньорът ви предлага, предложете нещо сами.
Наистина, за да го направите, трябва внимателно да използвате женската си интуиция и такт. Не на всички мъже им харесва инициативата да идва от жената. По-активната ви позиция ще направи отношенията с партньора равноправни: той предлага – вие обмисляте, вие предлагате – той може да се съгласи или да откаже, вие няма да се обидите.
Още нещо важно: никога не премълчавайте и най-дребните проблеми, които възникват в отношенията ви.

Няма коментари: