сряда, 3 юни 2009 г.

С жена на море


Навремето се смяхме на култовата българска класика „С деца на море”, но днес, на прага на летните отпуски и нарастващото желание да разпуснеш на почивка за една седмица, картинката не е по-малко розова от врещящи сополанковци, тичащи наоколо.

Защото на нас ни предстои нещо не по-малко врещящо, макар и не толкова сополиво - с жена на море.

Ако имаш шанс да се измъкнеш от захвата на гаджето си поне за седмица покрай летните отпуски и си подариш блажено мъжко море, одобрително може да стиснем ръката ти, докато многозначително поклащаме глава, замислени за безгрижните дни, когато и ние купонясвахме само с момчетата. Тези, които са вързани с жена си / гаджето си за море, със сигурност не им завиждаме. Просто защото знаем какво е. Да отидеш с жена на море не винаги е по-добрата алтернатива от това да останеш да работиш в офиса по време на отпуската си.

Организацията винаги се поема от нея. Ти ако искаш Созопол, тя е на вълна Гърция. Ти ако си за Мармарис, тя ще мечтае за горещите плажове на Кох Самуи. В крайна сметка достигате до консенсус – обикновено Слънчев бряг – хем е „ВИП”, хем е у нас. Ако все пак е от разбраните, жената може да направи и компромис с портмонето ти - примерно Несебър, но нищо по-скучно от това.

Парите винаги ги даваш ти. Или поне повечето. Нали си мъж. А тя е жена и нейните пари отиват, за да изглежда добре. В случая за сувенири. Такива, които, веднага щом се върне в града, ще захвърли в някой забравен шкаф, но в момента са с изключително умилителна стойност.

Прекарването няма нищо общо като това, което бихте правили с момчетата. С тях пиете на плажа от обяд, друсате карти, забивате мацки, спите, пак пиете, забивате, тук таме някоя ви връзва, пак пиете, пак спите и така до припадане. С жената – не пиете, а пийвате - само вечер, на изискано заведение. Максимумът допустима простащина е ракия със салата. Печете се до прегаряне, защото тя иска тен, и ако от слънцето те напече и поискаш да си тръгнеш – се приготви за грандиозен скандал, задето си я изоставил. Така че си вземи чадър и много вестници и се печи. Друго не ти остава.

Сексът е почти мираж. От препичането е минал целия ден, а после едва фиксираш погледа си от жълтите кръгове, които първите етапи на слънчасването рисуват пред очите ти. За нея това е добре дошло. Няма да се измори от секс и ще има достатъчно сили за нощна разходка. Теб дали те пита? Не! Отивате на нощна разходка и коктейли. Държите се за ръце и гледате залеза. Тоест, тя го гледа, а ти нервно потропваш с крак. После, ако ти имаш сили, тя вече е готова за секс, все пак след толкова романтика... Заспиваш уморен, за да посрещнеш същия ден.

И сънуваш как миналата година с момчетата сте обърнали плажа с главата надолу, а онази рускиня, която сте завели следобеда в стаята си, още ви праща любовни имейли. От унеса те изкарва ужасно прозрение – отпуската е минала, и то с жена на море.

Няма коментари: