петък, 29 май 2009 г.

Ревността – съвсем нормално чувство!


Ако любовта ти дава криле, тя има също така навика да те прави ревнива. Лошо ти става, щом любимият се приближи към друга жена, още повече ако тя е по-хубава от теб!
Научи се как да постъпваш, защото, ако мъжете обичат “леко” ревниви жени, то мразят истеричните ревнивки...





Ревността – съвсем нормално чувство!

Ревността се ражда от липсата на доверие в себе си и от страха да не бъдеш изоставена от любимия. Съвсем нормално чувство, когато човек е влюбен.

Естествено е обичаш ли някого, да изразиш чувствата си и да изпитваш паника пред опасността да го загубиш. Ако това не се трансформира в бясна лудост, щом партньора ти погледне друга жена, това е нормално поведение.

В тази ситуация няма нужда да правиш нищо особено, ако си ревнива в границите на нормалното, т.е. далеч от грозните сцени и крясъците на луда. В такъв случай не се налага да се бориш, а просто остани спокойна пред потенциалната опасност.

Мъжете обичат да ги ревнуват.

Въпреки че няма да го признае, мъжът оценява, когато партньорката му го ревнуват. За него това е доказателство за сериозността на връзката. Да те извадят от петолинието, за подобен тип мъжкар е въпрос на спорт.

В този случай не трябва да се правиш, че не забелязваш подобно поведение. Напротив, не пропускай да намекнеш: „Срещна бившата си приятелка? Чудесно. Как е приятеля й?" Не се колебай да демонстрираш ревността си. Твоята реакция ще го накара да се почувства обичан и на свой ред той ще побърза да ти покаже любовта си.

Мъжете мразят истеричните ревнивки.

Защото са способни от мравка да направят цял слон. И да я повтарят до безкрай.
Ако ти си от тях научи се да потискаш настроенията си, защото това твърде вероятно ще ти коства връзката.

Имай доверие на приятеля си! И спазвай някои златни правила. Престани с шпионажа от сорта на: „Къде беше?", „С кого обядва?”, „Защо се усмихваш на продавачката?" Ако нещо те тревожи, кажи му го!

Мъжът до теб има личен живот.

Партньора ти говори с някого по телефона, не казва с кого. Разговора продължава дълго..., но той не споделя. Защо се дразниш? Това, че сте заедно, не означава, че той е длъжен всичко да ти казва.

Ако надничаш непрекъснато в личния му живот, само ще го изнервиш и ще го накараш нарочно да скрива някои неща от теб.

Ако държиш на него, ще уважаваш и личния му свят. Не му се обаждай по десет пъти на ден, не го чакай пред работата му всеки ден, за да го следиш, и не прекалявай с въпросите „какво" и “защо".

Бъди най-красивата и най-добрата за него!

Всички специалисти биха ти го казали - най-доброто средство да се излекуваш от ревността е да се увериш в собственото си женствено излъчване. Ако правиш максимума да бъдеш харесвана, отношенията ви ще вървят. Той ще бъде толкова привлечен от теб, че няма и да му минава и през ум да мисли за друга.

Заеми се със себе си. Дръж на външния си вид. Вместо да се измъчваш от неговите забежки, привлечи вниманието върху себе си. И когато той те изревнува, предложи му разговор на четири очи и му покажи колко много го обичаш...

Няма коментари: