петък, 29 май 2009 г.

Помагат ли фасоните ?


Колкото и да бягаме от тях, в един момент те се появяват. Фасоните! Те са най-големият бич за една връзка, но и най-верният ни съдружник по пътя към сърцето на един мъж.

Как става ли? С умерена доза и базирани само върху реално съществуващи проблеми. Тогава пътят към успеха е сигурен.

Кога възникват фасоните?



Фасоните обикновено се появяват, когато сме тръгнали с определена нагласа за една връзка, но очакванията ни се разминават с това, за което сме мечтали. Тогава всяко нещо започва да ни дразни и ако един-два пъти успеем да преглътнем, то на третия път вече не издържаме и си казваме това, което ни е подразнило.

Тук има два изхода: или мъжът ще се усети, че не е постъпил правилно и повече няма да повтори грешката си, или няма да разбере за какво му говорите, тъй като е вероятно това, което искате от него въобще да не е присъща черта на характера му. Тогава за съжаление трудно ще го превъзпитате. Остава да стигнете до някакъв компромис. Най-добре взаимен.

Как действат фасоните?

Фасоните се появяват обикновено с причина, но понякога са следствие чисто и просто каприз или признак на ревност към приятеля ни. Когато са причинно-следствени, не би трябвало да ги премълчаваме. Хубаво е мъжът да е наясно с това какво дразни партньорката му във връзката им и ако може да опита да го промени. Ако премълчаваме тенденциозно нещата, които ни побъркват, никога няма да сме истински щастливи. За да е пълна хармонията в отношениоята ни, трябва да обръщаме внимание на всичко, което ни дразни. Така се градят трайни отношения от взаимни компромиси. Двата характера се напасват и връзката става хармонична. Това не би станало без да изказваме свободно какво ни е подразнило.

Защо мъжете се дразнят на фасоните?

Мъжете се дразнят на фасоните, защото обикновено те засягат честолюбието им. Никой не обича да бъде критикуван, още по-малко за нещо, което реално не възприема като проблем. Според мъжете, жените често преувеличават всяка една ситуация или повод за притеснение.
Тук съответно имаме два варианта. Ако мъжът държи на момичето до себе си, той ще се замисли дали действително не я наранява. И ще преосмисли поведението си към нея.
Ако той не изпитва особено силни чувства към настоящата си партньорка, тогава вероятно фасоните й няма и да го трогнат, и той по-скоро ще се подразни отколкото да се замисли дали действително с нещо не я е обидил.

И в двата случая ще разберете дали на приятеля ви му пука за вас. Ако усетите, че той искрено се опита да промени това, която ви е подразнило, значи действително държи на отношенията ви. Ако реакцията му категорично напомня на „Охх, тази пак я прихванаха! Писна ми вече ...“ и се опитва всячески да ви изкара като луда, тогава това е определено не е Мъжът с главно „М“.

Ето как фасоните, макар да са често заклеймявани като разрушителя за една връзка, съвсем бързо и трезво могат да ни помогнат да прогледнем за отношенията си с някого.

Разбира се, не злоупотребявайте като си измисляте безпричинно за какво да се впрягате и да му мърморите. Тогава вместо ефект, ще се получи дефект и най-много действително да излезете като параноичка. А всеки бяга от такива ...

Няма коментари: