петък, 15 май 2009 г.

18 прости правила за да си провалите живота

Има толкова много начини по които един човек да си провали живота. Даже ако се постарае, може да провали и близките и приятелите си. Ето 18 от тях:





1. Купи си огромен будилник, който да те разтърси из основи сутрин! Така няма как да избягаш от предстоящия стрес, защото вече ще си стресиран! Започни деня със звука на Ерихонските тръби! Превърни сутрешното си събуждане в малък екшън и започни деня с бодър стрес, който ще те държи през целия ден!

2. Прави всичко в последния момент! Защо да приготвяш от вечерта дрехите си за утре? Като се събудиш сутринта, ще си избереш дрехи, ако са посмачкани ще ги изгладиш(какво толкова, най-много някоя прегряла ютия да лепнеш на панталона), а ако обувките са мръсни, ще ги почистиш за няколко минути(нищо ще пастата за обувки е малко засъхнала), какво толкова.Същото прави и със служебните задължения - не започвай доклада от рано, захвани го късно вечерта, а ако се закучи, ще постоиш до късно, ще поровиш из документите, ще си губиш данните, а на сутринта, ерихонската тръба ще те събуди на границата на нервния срив! С болна глава и без сили, ще дотичаш в офиса и ще предадеш на шефа доклада заедно с правописните грешки и пропуски! Тъкмо човека ще започне деня като се посмее и разведри с него.

3. Забрави за органайзера! Защо ти е бележник за текущите дела, като можеш всички важни неща да записваш на тези прекрасни малки летящи канцеларски листчета! Чудно, как успяват да се появят на най-невероятни места! Нищо че бележката, на която записа номера на основния доставчик е изчезнала и няма как да изпратиш поръчката! Какво толкова, като не я изпратиш навреме, най-много да те уволнят!

4. Никога не питай по-опитните! Нека не те мислят за некомпетентен! За какво да питаш как да направиш отчета за тримесечието? Голяма работа като го просрочиш със седмица, макар че колегите те предупредиха, че трябва да го предадеш на минутата!

5. Не пропускай нито една клюка! Не пропускай покрай ушите си коя е новата любовница на шефа - предай нататък! Нека целият офис да знае.

6. Не давай пари за скъпа козметика! Защо да харчиш луди пари за козметика - в китайския магазин има всичко по за лев! Голяма работа, че парфюмът мирише на ароматизатор за баня, а червилото се размазва, сенките се разтичат, а и получаваш алергични обриви - ти си твърда личност и устояваш на трудностите!

7. Винаги си купувай дрехите с един номер по-малки! Все пак нали утре ще започнеш онази вълшебна диета от която ще свалиш 10 кила! Е, засега доста плът напира да пръсне панталона и копчетата на ризата едва се държат, но нищо, какво толкова.

8. Не се притеснявай от дългове! Заемай пари от всички! Банките дават кредитни карти! Купувай на воля каквото ти хареса в магазина - нищо че ще дойде ден, в който кредиторите ще потропат на вратата ти, а звънът на телефона ще те кара да подскачаш!

9. Никога не слагай вещите на определените места! Всичко нека да стои където си го оставил предния ден и така с пръв поглед ще го намериш! Нищо че като дойде някой познат вкъщи няма да има къде да стъпи - какво толкова, няма да се превръщаш във вманиачена домакиня я!

10. Нищо не изхвърляй! Колко уют придават старите ти ботуши под бюрото! Не изхвърляй и скъсаната чанта - може да потрябва! Какво като домът ти прилича на вехтошарник, всичко си е ценно в твоите очи!

11. Всичките си съкровени тайни разказвай на доверените си приятелки, даже и на кватралната фризьорка!

12. Не забравяй старите рани! Препрочитай писмата от бившия и говори за него на всеки мъж, с когото излизаш на среща! Може бившия да не е бил стока, но обгради призрака му в ореола на голямата любов!

13. Никога не моли за помощ! Тичай неуморно да свършиш всичко сама! Въоръжи се с ентусиазъм и упосрство и напред! Нищо че колегата можеше да те закара с колата си до вкъщи с тези големи торби - голяма работа, нали си ги замъкна с автобуса, макар че почти ги разпиля, но все пак се справи! Вярно е, че човека ти предложи помощ, но ти отказа, карайки го да се почувста като навлек.

14. Бори се с чуждите недостатъци! Никога не пропускай да покажеш на другите къде грешат! Поучавай ги неуморно, макар че не ти искат мнението! Без теб ще се провалят и няма да могат да се справят с нищо! Не скъпи съветите си - учи приятелките как да се обличат, кажи на колежката, че гаджето и не и подхожда, научи приятеля си как да си смени маслото в карбуратора и непременно научи шефа си как да ръководи отдела!

15. Винаги търси своите недостатъци! Направи си ритуал - всеки ден изучавай подробно петната и разширените си пори с увеличително огледало! Виждаш ли новите бръчки! Сравни фигурата си с тази на манекенките от лъскавите списания! Има голяма разлика нали? След като се разстроиш достатъчно, иди в кухнята, да се поуспокоиш, като хапнеш малко сладки.

16. Бъди филантроп и помогни на другите да се обогатят за твоя сметка! Не пропускай акциите в магазините от рода на:"Купи стек цигари и получи безплатна тениска с логото на фирмата!" - нищо че никой вкъщи не пуши, а фанелката на мъжа ти ще е малка, а на сина голяма, а и за теб не става! Все пак, служителите които трябва да пласират застоялата стока също са хора - нека се порадват!

17. Пазарувай като следиш да икономисаш всяка стотинка! Ето - километрична опашка, на която се редят за бита сметана, която е да много добра цена - почакай, какво са час и половина! Ще спестиш 20 стотинки!

18. Не се усмихвай! Запази надменна физиономия за всички наоколо и запечатай всички следи от умората върху лицето си! После чакай някой да те забележи и да пожелае да те покани на среща..

Няма коментари: