четвъртък, 14 май 2009 г.

Няколко съвета за красив грим


Всички визажисти ни съветват да се избавим от стереотипите на гримирането и да не допускаме груби грешки. Заобикалящите ни хора трябва да забелязват прекрасния цвят на лицето ни, а не оттенъка на нашето червило. Добър грим е този, този който не се забелязва.

5 съвета да красив грим.

1. Избирайки основата да грима, не се стремете към оттенъка, който ви се харесва. Например розовите и прасковени оттенъци на тоналния крем изглеждат дисхармонично със сивия или зелен оттенък.
Съвет: При избора си на тонален крем задължително го тествайте на границата между шията и лицето. Той трябва идеално да се слива с природния оттенък на кожата.

2. Не се опитвайте да създавате усещане за свежест с помощта на бронзова пудра или тъмночервен руж (те са подходящи за корекция на овала на лицето).
Съвет: Използвайте руж с прасковен и розов оттенък. Нанесете го върху върховете на бузите, които се появяват след като се усмихнете.

3. Не размазвайте молива или сенките за клепачи с празна четка: това създава ефекта за мръсен грим.
Съвет: За идеален грим използвайте тъмни сенки и ги нанасяйте с тънка четка или апликатор.

4. Не мислете, че за сините очи са подходящи само сините сенки, за зелените – зелени, а за кафявите - кафяви.
Съвет: За да откроите цвета на очите, използвайте оттенъци от контрастна гама. Например за сините и сиви очи – бежево- кафява палитра, а за кафявите – синя палитра.

5. Мнението, че моливът за устни е задължителен, не е валидно за всички случаи. Дори устните, които се нуждаят от корекция на формата, могат да се оформят с помощта на гланца за устни.

Според специалистите жените най-често допускат следните основни грешки в гримирането:

1. Жените обичат устойчивата козметика и я нанасят в прекалено големи количества.
Не е възможно да се гримираш сутринта и да се надяваш, че грима ще остане безупречен до вечерта. Трябва да се избира тази козметика, която бързо се изтрива. Тогава през деня гримът може по няколко пъти да се обновява и лицето винаги ще изглежда свежо. В козметичната чантичка на всяка жена трябва да има руж, гланц за устни, молив. Особено практичен е кремообразния руж, който може да се използва и като червило. Тоналният крем трябва да бъде течен и добре да скрива дребните дефекти по кожата на лицето.

2. Жените нанасят твърде много спирала върху миглите си.
Ако върху миглите остават ситни буци, спиралата най-вероятно вече се е развалила. Спиралата трябва да се нанася с вълнообразни движения. Вторият слой се нанася след изсъхването на първия. След всеки слой миглите трябва да се сресват със суха четка за да се разделят. Върху клепачите винаги има известно количество кожни мазнини и спиралата може да се разтече по кожата. За да избегнете този неприятен момент нанесете върху горния и долния клепач малко прозрачна пудра, а през деня използвайте салфетки, за да премахвате излишните мазнини.

3. Злоупотребата с контурния молив за устни създава ефекта на “клоунската усмивка”.
Ако искате зрително да увеличите устните си, определете желания контур. Нанесете над устните си малко тонален крем с по-тъмна основа в сравнение с цвета на вашата кожа. Но не се отдалечавайте от контурите на устните – в противен случай те ще изглеждат неестествено. Внимателно разтъркайте тоналния крем, преминавайки и върху самите устни, а след това ги покрийте с бежево-розово червило (светлите оттенъци зрително увеличават обема). В центъра на горната и долната устна нанесете малко безцветен гланц.

Няма коментари: