събота, 23 май 2009 г.

Сайтове за запознанства - намери секспартньор още тази вечер



Сайтовете за запознанства определено са едни от най-тачените в Мрежата. Винаги ми е било интересно защо хората се регистрират там, но добре, това че не разбираш нещо не означава, че то не съществува. Такива сайтове има и моя милост се зае да ги опознае. Натъкнах се на интересни попадения, което не е чудно, но останах като втрещена, че има и т.нар. упътвания за ползване и достигане на най-ефективни резултати, наръчник по запознанства, един вид. Не е лошо народът да се образова какво и как да лъже, за да работи версията му, защото в тези сайтове лъжа има, и то много. Оправданието на лъжата има едно име - Анонимността. Да си кажем правичката, „анонимността” ни спасява от отговорност пред тези, с които общуваме онлайн. Тя дава възможност на хората да разкрият най-лошото в себе си, но те дори от това не се възползват. Същевременно, анонимността откъсва хората от реалността, където те биха носили отговорност за глупавите неща, които казват. Така тя понижава значително надеждността на общуването в интернет,
Сайтове за запознанства
тъй като хората могат да лъжат без всякакви последствия. Като следствие от всичко това, всяка дейност в интернет се превръща във фарс, след като която и да било онлайн-петиция би била подписана от хиляди анонимни потребители, представящи се за кого ли не.

Но думата ни беше за хората, които влизат някъде с цел да се запознават. Самите потребители в тези сайтове различават няколко типа юзъри ( това са ползвателите, уточнение за всички баби, които четат). Та тези видове се открояват главно сред нежната половина на човечеството, явно защото мъжете са по-сколонни да правят класификации или защото за мъже няма смисъл да се прави такова нещо - те или искат да чукат ( в повечето случаи чукат лошо), или искат да се погаврят с някоя позастаряваща леля, да й послушат приказките и да й се дивят на акъла, разбира се.

Виж жените са друга работа. Макар че ми беше по-трудно да свалям жени, защото и аз съм жена, но…да живее Анонимността. Та експонатите, на които се натъкнах бяха повече от забавни - от тинейджърки до жени на зряла възраст, които искат да се омъжат в чужбина, но да караме подред.

Първите са уникати, които нямат снимка на профила, но за сметка на това са крайно приказливи. При тях абсолютно не важи правилото „не лъжи за мерки и теглилки”- всички те, ми се представиха за по метър и седемдесет - с вариация до 1.75 и средна маса около 50кг. Добре, да приемем че е така.
Сайтове за запознанства
Нито една, от около десетина, не ми изпрати снимка. Но за сметка на това ти търсят телефона и са безумно напористи.

Следващите, проучени бяха групата на “Заетите”, това са мацки, общуващи с външния свят до към 18 часа - в офиса или изобщо на работното място. Убиват си времето докато са на работа, но си казват, че са обвързани и си търсят приятели.

Най-многобройната група са тийнейджърките - е, тези, безспорно са най-опасните. Красиви, с по десет снимки на профила си, които изумяват с композиция и качество. Първо, най-любими са ми девойките, снимали се по сутиен и дънки/гащи , на спалнята на мама и тате... или тези, в банята, точно пред завеската на ваната. Други топ изпълнения са миловидните девойки, вързани на опашки, които срамежливо надничат иззад плюшеното мече с панделка на врата, и това в сайт за запознанства с цел срещи (за размяна на картинки от дъвки вероятно). Особено интересни са и девойките, които "позират" (дали пред приятел или пред самоснимачката е спорно), облечени като за бал, докато зад тях се виждат олющени врати, прозорци, дивани, соц-секции, китеници и пр. Много са ми хитови и тия с огромните слънчеви очила тип "скиорски", така че 40% от лицето да не се вижда, както и повечето от мислените като "еротично-сладки" дрешки
Сайтове за запознанства
(ботушки+бельо, бельо+якенце и пр.), които могат да са сполучлива комбинация, но не и ако моделът не е на фокус, едва се вижда и се е снимал на балкона на олющен квартал, с каквито милата Родина е пълна.

Друг интересен феномен са групата на омъжените ( и разведените спадат в тази група, защото и те са били омъжени). Тези, които са понастоящем омъжени са почти 100% с разпадащ се брак, които могат да ти обяснят за живота и всичко останало. До една са с безумно интересни истории, но сега, са се присетили, че им се живее и дават с пълна газ. Освен това не подбират - всичко що е младо става. Другото подразделение са разведените с деца, виж, те са тежката артилерия. Търсят какво ли не, и предлагат какво ли не. Намират се доста запазени дами, има и такива, на които съжаляваш, че си поискал снимка. Изобщо, това е групата на крайностите и винаги имат с какво да те изненадат.

Странно е, че повечето хора, мислят интернет като паралелна реалност, нещо извън живия живот и там е простено да правиш каквото си поискаш. И това му е част от чара, защото имаш пълната свобода. И ако на всички нас, приспособили се към Мрежата ни е нужна адаптация и го мислим като паралелна реалност, то за всички дигитално родени, т.е. родени едновременно с и след интернет, това е реалността.

Потребителите на интернет трябва да се изправят пред истината на 21-ви век: всичко, което се случва онлайн, не може да бъде отделено от реалния свят. То е реално. Такъв е животът.

Няма коментари: