неделя, 31 май 2009 г.

Процедурата- епилацията


Много хора, независимо от пола и възрастта си, са изправени пред проблема с нежеланото окосмяване по тялото и лицето.
Има два начина да се отървете от досадното окосмяване: депилация и епилация. В първия случай, чрез механични или химически средства се отстраняват космите, намиращи се над поверхността на кожата.

Епилацията е метод за премахване на окосмяването, при който се въздейства върху космените фуликули.



Когато се прилага депилация, космите се отстраняват за период от 2 дни до няколко седмици. След повторното израстване на космите, може дори да се сгъсти окосмяването (това се отнася само за бръснене) и космите да станат по-тъмни и твърди.


При метода епилация, се гарантира постепенната но постоянна загуби на досадното окосмяване, чрез премахване на космите от техния корен.



Странични ефекти и противопоказания за всички видове епилация:


Заболявания на кожата в остър стадий

Диабет

Тежките форми на разширени вени

Декомпесаторни заболявания на сърдечносъдовата система

Онкологични заболявания

Острите инфекциозни заболявания и възпалителни процеси

Бременност (относитело противопоказна)



Електроепилация

Електроепилацията е метод, който се прилага в целия свят в продължение на повече от шейсет години. Според специалистите, няма ограничения в пигмента на кожата и цвета на окосмяването. Смисълът на процедурата е да умъртви корена на косъма посредством електрически импулси.



Тънка игла се инжектира под кожата в основата на всеки космен фоликул. След това се подава електричен разрд, който е достатъчно силен за да спре растежа в дадената област. Тогава хранят ниво, което е достатъчно, за да унищожи rostkovoy област. От тези космени фоликули повече няма да израстат косми, но в компенсация, могат да се активизират „спящите" . От тези корени след около месец ще израстнот нови косми и процедурата ще трябва да се повтори.



Електроепилацията е с продължителност от петнадесет минути до няколко часа (за цълото тяло). Колко ще продължи процедурата, зависи от твърдостта на косъма и особеностите на кожата. Члез електропроцедурата могат да се отстранят средно между 800 и 1200 косъма за един час.



Специалистите обясняват, че за са се отървете от нежеланото окосмяване над горната устна, ще трябва да отделите 3-4 часа. Постоянна промяна във формата на веждите ще изисква два часа, а премахване на космите по краката - от четири до шест.



Понякога, процедурата може да е неприятна и човек да усети лека болка. За да се избегнат негативните усещания, в някои салони за красота, преди извършване на електроепилацията се поставя местна упойка.



Странични ефекти при премахването на нежеланото окосмяване чрез електрически импулси, са появата на белези и изгаряния по кожата.

Няма коментари: