събота, 16 май 2009 г.

Ароматерапия и отслабване


Научни изследвания са доказали, че миризмата има основна роля при вземането на решение с какво да се храним и какво количество храна да поемем. Идеалната ситуация би била умерено хранене, тъй като това би улеснило програмата ви за смъкване на килограми, на която искате да се подложите. Апетитът, метаболизмът и храносмилането могат да се контролират чрез ароматерапични свещи и етерични масла, тъй като те стимулират невронните центрове на мозъка, за да достигнат до желания ефект.

Научните изследвания доказват, че ароматерапията помага изключително при контролиране на апетита, подобряване на онези настроения, които помагат за устойчиво намаляване на теглото. Когато ароматерапията се използва като част от диета за контролиране на калориите, помага на хората да загубят до седем пъти повече от теглото, което са придвидили да намалят. Ароматерапията е практика, която няма странични ефекти, тъй като е основана на етерични масла. В случай на медицински контрол се посъветвайте с вашия лекар преди употреба. Чрез излагане на специална комбинация от аромати, центърът на мозъка стимулира ситост, а по този начин и чувство за пълнота в стомаха. Това спира ненаситния апетит. Точно както са определени ароматите, които стимулират апетита, така съществуват аромати, които неутрализира апетита.

Използването на ароматерапията заедно с вашата диета за контрол калориите осигурява сигурно смъкване на килограмите и бързи резултати. Имате избор от ароматни свещи, инхалатори, тамян, спрейове, масаж на лицето, терапия чрез етерични масла. За най-добри резултати, използвайте светлинната ароматерапия – свещи, между отделните хранения. Ароматерапията може да намали желанието ви за въглехидрати. Ароматерапията може да помогне за загуба на теглото ви като повиши усещането ви за благополучие и спокойствие.

Няма коментари: