неделя, 30 август 2009 г.

Почисти гардероба-идва есента


Напоследък в столицата започна да нахлува студена вълна и с умиление се разровихме из есенните си парцалки. Предлагаме да го направиш и ти навреме, за да не заприличаш на клоуна от снимката по-долу, от който, въпреки всичко, решихме да почерпим малко идеи.


Есента наближава – почисти гардероба

1.Прическата тип „Емо“ за нещастие успя да излезе от модните подиуми и да се наложи в някои псевдогъзарски среди. За съжаление рядко бяха случаите, в които пожъна успех. Става въпрос за цялостна визия. Ако е съчетана с добър стил и отива на лицето ти, тогава тази подстрижка може да ти придаде стилна осанка (напр. Зак Ефрон на снимката горе).

2.Очилата с големи стъкла са все още актуални, но отново гледай да ги съобразиш с формата на лицето си, за да не заприличаш на насекомо.

3.Вече многократно сме обсъдили, че бялата риза е задължителен елемент в гардероба ти, но не и такава като тази тук. Ръкавите на модела трябва да са плътни, най-добре навити до лакътя, а яката се носи винаги спусната.

4.Черната блуза отдолу е хитро попадение, но в комбинацията на щръкналите ръкави на нашия човек, мяза по-скоро на трико под медицинка престилка. Иначе, ти даваме пълен картбланш да съчетаваш смело трикотажни блузи или тениски в различни цветове една върху друга.

5.С подобен стил, като на момчето от снимката, вратовръзката е оригинално хрумване, но не използвай тази от абитуриентския си бал! За целта ти трябва тънка вратовръзка – едноцветна или шарена, която да съчетаеш подходящо най-вече цветово. Подобни вратовръзки, като тази в лъскаво сиво, ще отива на костюма на баща ти, който ще сложи за съответния повод.

6.Нямаме забележки към мъжкия елек, като цяло, но този тук ни прилича повече на такъв от сервитьорска униформа. Може би затова е и разкопчан. Когато си купуваш такъв елек, следи за няколко неща – да е максиламно отворен в областта на деколтето и прибран по тялото, джобовете - да са изтеглени в долния край и закопчаването - едно редово или двуредово, да свършва точно преди извивката на двете предници. Самите предници трябва да се издължават в заострен завършек в долния край, защото това подчертава фигурата и издължава оптически тялото.

7.Коланът е много интересен модел и пасва на стила, който се е опитал да си докара нашия човек

8.Черните слим дънки не отиват на всяка фигура, но в случая са съчетани добре.

9.Ботушите са смело решение, макар и тези да не са най-точния избор. Ако ти стиска, купи си ботуши, но трябва да следиш много внимателно с какво ги съчетаваш, за да не заприличаш на котарака в чизми по погрешка.

Ако имаш колебания относно стила си, изпращай свои снимки и с удоволствие ще ти ударим едно рамо как и какво да (не) съчетаваш! Не се свени, защото може да получиш и похвала, а това си е достатъчен стимул.

Няма коментари: