сряда, 19 август 2009 г.

Съвети за самотни момичета

На всяка от нас й се иска да има мъж до себе си, на когото да разчита, независимо дали става въпрос за работа или за удоволствие. Само че,невинаги е толкова лесно да щракнеш с пръсти и до теб да застане мечтаната силна половинка.

Слушай разума си
Не ти казваме да си сложиш черно фередже и да не си показваш носа навън. Напротив. Просто е хубаво в определени моменти да оставаш вярна на онова нещо, наречено интуиция. Това са тръпките, които полазват по гърба ти, стягането в стомаха, настръхването на косъмчетата по врата и ръцете ти. Независимо какви сигнали ти дава твоето тяло, добре е да умееш да ги “декодираш” и да се вслушваш в тях. По този начин природата ти сигнализира, че нещо не е съвсем наред. Ако отвориш сетивата си за тези послания, в девет от десет възможни случая можеш да избегнеш нещо неприятно, което се приближава към теб.

Бъди нащрек
И ти като повечето си връстнички обичаш да се забавляваш – излизания, танци, чашка-две алкохол. Удоволствията обаче понякога са свързани с рискове. Попадаш на купон в непозната квартира или пък в клуб, където досега не си била. Така се превръщаш в потенциална жертва на наркотик, който в първия момент може и да ти хареса, но чиито последствия върху теб могат да са пагубни. Попадне ли под действието на упойващото вещество, едно момиче много лесно може да загуби контрол над собствените си тяло и разсъдък, в резултат на което да послужи за забавление на някой друг. Затова по купони избягвай да оставяш чашата с питието си без надзор (хубаво е на масата винаги да остава по един човек, който да наглежда напитките и чантите). Не приемай коктейл от друг, освен ако не си видяла с очите си точно какво налива барманът в чашата ти. Добре е да не излизаш съвсем сама, а винаги да имаш със себе си поне една приятелка или приятел. На тяхната интуиция можеш да се довериш така, както и на своята. Именно момчето или момичето до теб са хората, които да те убедят, че не бива да караш пияна например, да се качваш в колата на напълно непознат човек след купона или да се дрогираш до състояние на умопомрачение.

Пътувай без рискове
Няма нищо по-приятно от това с любимия ти човек да се метнете на колата му и да отпрашите към някое любимо планинско кътче или на гости при приятели в провинцията. Ако обаче нямаш половинка до себе си и ти се налага да пътуваш, е хубаво да се подсигуриш с всичко необходимо. Задължително си носи фенерче, пътна карта и малка аптечка. Дано не ти се налага да ги използваш, но е по-добре да ги имаш и да ги оставиш на дъното на куфара или в жабката на колата непокътнати, отколкото да ти потрябват и да не са на разположение. Ако се наложи да вземеш такси, не се качвай, когато вътре вече има един пътник, и не слизай от колата на някое тъмно и безлюдно място. Наемаш ли стая в хотел, гледай да е близо до асансьора, вместо в дъното на свръх дълъг и тесен коридор. Добре е да хвърлиш бърз поглед наоколо, преди да влезеш в стаята си. Ако нещо те смути, си в пълното си право да се върнеш на рецепцията и да помолиш някой да те придружи. Едно мъдро момиче никога не се страхува или срамува да потърси помощ.

И накрая: Н

Няма коментари: