събота, 29 август 2009 г.

Секс с бившия партньор?


Да си легнеш с бившия ти, изглежда лесно и напълно безвредно забавление и може би дори малко по-възбуждащо, отколкото когато бяхте заедно. Истината обаче е, че това може да доведе до ужасен хаос и проблеми.

Да удовлетвориш похотливите си нужди с бивша изгора е доста по-лесно и удобно, отколкото да се забъркваш с нов човек. Вече има емоционална връзка помежду ви и се познавате достатъчно добре физически. И от това не следва, че положението няма да се усложни. Понякога хората имат вътрешни мотиви за постъпките си, за които дори не подозират през цялото време.

Подсъзнателно единият партньор може би се опитва да си върне изгубеното и вярва, че сексът е начинът за постигането на тази цел.

Направи го само заради правилните причини
Никога не забравяй, че за да не сте заедно, има причина. Хората не се разделят просто ей така, защото единият от двамата се е събудил една прекрасна сутрин и е решил, че иска тази връзка да приключи. Наистина ли искаш да се върнеш отново там, където вече си била? Независимо дали си била в ролята на зарязващата или зарязаната, винаги поне единият от двамата е бил наранен. Освен това вече нямате връзка. Това означава, че за него не съществува причина и стимул да прави компромиси или да променя която и да е черта от характера си заради теб. И така всички негови недостатъци, които са те влудявали, например срещите с мъжката му компания, които се случват по-често отколкото тези с теб, само ще се влошат. Има вероятност дори да не се старае достатъчно за удоволствието ти между чаршафите. От друга страна, тези факти може изобщо да не те притесняват вече, просто защото отдавна нямаш чувства.

Винаги има рискове
Нуждата от интимност, когато няма кой друг да запълни празнината, лесно би могла да бъде мотивацията за продължаване на сексуални отношения въпреки края на връзката. Разбира се, физическата близост лесно би могла да бъде сбъркана с обнадеждаващ знак за ново начало поне от една от страните. И когато тази надежда остане напразна, болката е неминуема.

В повечето случаи продължаването на физическа връзка, след като емоционалната такава се е изпарила, често е причинено от невъзможността да продължиш напред. И никак не е безопасно, защото би могло да бъде форма на отричане като по този начин не искаш да приемеш реалността – че връзката е приключила. И цялото отлагане е опит да избегнеш мъката и загубата си.

Бъди честна относно очакванията си
Не бъркай секса с истинска близост. Това, че продължавате да го правите, не значи, че той е все още влюбен в теб или иска да те върне отново в живота си. Обикновено единият от двамата иска това по-силно, като тайничко се надява, че сексът би могъл отново да прерасне във връзка.

Опитай да разбереш подбудите си. Ако разтакаваш бившия си и продължаваш да поддържаш сексуални отношения с него с ясната представа, че той отчаяно иска да те върне в живота си или се опитваш отново да спечелиш сърцето му по този начин, играеш прекалено опасна игра. Хубавото е, че ако имаш солидна приятелска подкрепа зад гърба си, си по-малко склонна да се поддадеш на секса с бивш, защото би могла да заместиш нуждите си от близост с помощта на приятелството. Така че, вместо да се втурнеш обратно в леглото му, потърси приятелско рамо.

Сексът с бивш може да представлява и временно физическо приятелство, чрез което и двамата да си помогнете да преминете през тежкия преходен период. За целта обаче и двамата трябва да сте наясно защо го правите и какво очаквате да излезе от тази история. Това означава, че се налага да седнете и да поговорите, колкото и неудобен да е този разговор.

Погрижи се за себе си
Фактът, че правиш секс със мъж, когото познаваш, не значи, че е по-малко рисковано от секса с непознат. Ако похотливите ви приключения са извън моногамна връзка, изпълнена с доверие, е просто задължително да използваш предпазни средства. Няма как да си наясно с кой друг го прави и дали се предпазва

Няма коментари: