сряда, 19 август 2009 г.

Оргазъм ли няма притеснения!




Много пъти си чувала да коментират тази тема. Чела си достатъчно за голямото “О” или по-точно как да го постигнем, а приятелките ти “най-вероятно” до една вече са го преживявали. И тъй като на теб винаги ти се е струвало, че има неизказани неща и все си искала да попиташ какво не ти е наред, та само ти не изпитваш онова разтърсващо, вдигащо те до облаците изживяване – успокой се и дишай дълбоко. Съвсем откровено и без думи – табу, ще ти разкрие видовете оргазми, а самата ти след това ще си отговориш на въпроса от кой вид, дали изобщо и колко пъти си изпитвала някой от тях.

Има няколко признака, по които всяка жена, (както и всеки мъж, разбира се), може да разпознае истинския оргазъм.

На първо място е ритмичната пулсация на женското тяло, която дори да искате в такъв момент няма как да контролирате. Става дума за съкращението на много групи мускули: на влагалището, матката, тазовото дъно, ануса, коремната преса.

Истинският оргазъм винаги е съпроводен от приливи на кръв към кожата. Зачервяват се челото, бузите, областта на гърдите. Жената чувства горещина.


Изпитвайки оргазъм жената извършва доста енергични движения с тялото си, за да направи по-тесен контакта на своите ерогенни зони с мъжкия дразнител. Целта на тези действия е да не се допуска пауза, да не се намаляват темповете, да се постигне стремителност и нарастване на страстта до настъпването на желаната кулминация.

Възбудата на жената по време на оргазъм достига такава степен, че влагалищните секрети нарастват прекалено много – над физиологичната необходимост.


Видовете.....

Клиторен оргазъм

Този оргазъм настъпва при механично въздействие върху клитора. Това е и най-често изпитваният оргазъм, особено при по-млади момичета. Клиторът може да бъде стимулиран както отвън, така и вътрешно, в самото начало от горната част на влагалището и неговото предверие.

Вагинален оргазъм

Той бива изпитван от повечето жени при вагинален секс. Не изисква допълнителни ласки в момента на половото сношение, а силата и продължителността му зависи от начина, по който влиза пенисът (или вибраторът) във влагалището на жената. Дори при неголям по размери пенис, оргазмът е много по-мощен, отколкото при по-големият член.

Маточен оргазъм

Настъпва, когато е налице силно съкращение на матката. Особеността е, че дори и при липса на стимулиране, веднъж започнал, този оргазъм може да продължи по-дълго.

G-оргазъм

Стигаме и до така известната и обсъждана “G – точка”, онова място, което се оказва неоткриваемо и трудно достъпно за много мъже. Това е оргазъм, който настъпва при въздействие именно върху тази точка. О да, уважаеми господа – има я, уверяваме ви. Просто следващият път бъдете по-внимателни и упорити в търсенето й. Самата точка има способност да набъбва и увеличава площта си. При този оргазъм най-често настъпва женската еякулация, с отделяне на течност от влагалището.

Няма коментари: