понеделник, 24 август 2009 г.

Подтискате ли сексуалното желание ?


Няма точно и категорично мнение за влиянието на полово въздържание върху организма. Едни твърдят, че то предизвиква както психически, така и соматични нарушения, други - че е безвредно, трети доказват полезното му действие върху здравето ни.


А, къде е истината, може би някъде по средата?






Мъжът или жената страда повече при липса на интимни контакти?

Проблемът за въздържанието е твърде индивидуален. Постоянното полово напрежение почти винаги предизвиква неприятни усещания в гениталиите и около тях.

При липса на сексуален живот мъжете страдат по-силно от жените. А дамите не разбират колко много губят от подобно въздържание. Защото при интимен контакт мъжете ги даряват не само с радост и наслада, но и с хормони, които женският организъм не може да произвежда. А недостигът на мъжки хормони се отразява негативно не само върху физическото, но и върху душевното здраве на жената.

Ако срещнете изнервена дама, която често я избива на плач и на кавга, можете да сте сигурни, че хормонално не е наред. Всъщност реакцията от въздържанието е твърде индивидуална и до голяма степен зависи от темперамента и телесната структура на аскета.

Анализирайки случаите на мъжки полови неврози, учените са установили, че половото въздържание е причина за сексуалните разстройства.

Най-опасен за здравето и най-мъчителен като преживяване е отказът от секс при наличието на силно желание, което не може да бъде осъществено.
Жертвите на такова разминаване между желаното и реалното живеят в постоянно напрежение: те непрекъснато мислят и говорят за секс, сънуват го, а в действителност не го правят.

Степента на увреждане от въздържание зависи от индивидуалните особености на човека и по-точно - от силата на половото влечение: някой може да си живее без секс с години и да се чувства добре, друг пък само от няколко дневна “суша” може да получи полова невроза.

При някои мъже тя се проявява чрез преждевременна еякулация при полов акт. Представителите на силния пол възприемат подобен провал като признак за заболяване, а страхът от нова грешка при следващо полово сношение води до поредния провал.

Ако новият ви партньор свърши за по-малко от минута, не се бойте - той не е болен, просто много е изгладнял за жена. Още на втората ви среща в леглото ще усетите положителната разлика в изявите му.

При мъжете на средна възраст въздържанието може да предизвика сериозни проблеми. Под влияние на ирационалния си страх от секса някои съзнателно се отказват от радостите на интимния контакт. Но почти няма здравомислещи мъж или жена, които да кажат: „Не правя секс, защото се боя да не се разболея, да не забременя ...."






Жените и мъжете често не осъзнават причината на отказа от интимен контакт, като отдават това на заетостта, умората, главоболието си, бебето...
В такова състояние на липса на секс те си живеят с години. Най-разумното, което могат да сторят при подобна ситуация, е да погледнат истината в очите, за да осъзнаят, че нещо не е наред при тях и да се отдадат на страстта, която дълго време са подтискали и тогава ще разберат какво са изпуснали.

Няма коментари: