неделя, 13 септември 2009 г.

Редовният секс


Когато говорим за секса, всички сме единодушни: колкото повече, толкова повече. Всички говорят за това колко полезен е той, но запитвали ли сте се – с какво точно?
Науката категорично е установила пряка зависимост между доброто здравословно състояние и сексуалната активност. Ето десет благоприятни последствия от удоволствията в леглото.

Сексът лекува депресията и стреса
Отпускането на организма след оргазъм успокоява и помага на съня. Това правило важи в пълна степен както след секс с партньор, така и при самозадоволяване.


Сексът като болкоуспокояващо
Оргазмът е мощно обезболяващо. Отделеният окситоцин в съчетание с ендорфините са враг на главоболието, например. Според проучване на професор Бевърли Уипъл от Рутгерс юниврсити в САЩ, когато жените получават оргазъм, техният праг на търпимост на болка се повишава със 74,6 %.


Витаминозна бомба
Да, говорим за онова ястие от сексуалното меню, което не ни е любимо, но си го поръчваме от време на време. Финалната дилема за поглъщането на семенната течност вече не би трябвало да ви притеснява. Отдавна е известно, че спермата има магически качества и поглъщането й води до намаляване на риска от прееклампсия по време на бременност и от рак на гърдата. Според изследвания на Университета в Олбъни, семенната течност също действа като антидепресант. Оказва се, че вагината абсорбира част от полезните съставки като цинк, калций, протеини, фруктоза и др.

10 неща, за които помага редовният секс

Борба с рака на простатата
Клинично доказано е, че честотата на еякулацията при мъжа намалява риска от развиване на рак на простатата.

Сексът лекува рани
Тук отново главен виновник се оказва окситоцинът. Експерименти показват, че дори трудно заздравяващи рани при диабетици подобряват своето състояние.

10 неща, за които помага редовният сексПерфектната диета
Няма по-приятен начин за изгаряне на калории и борба с излишните килограми. Организмът губи 85 калории по време на 30-минутен сексуален акт.

Грижа за сърцето
Това може да бъде тълкувано буквално. Доказано е, че практикуването на секс два или повече пъти на седмица намалява наполовина риска от инфаркт при мъжете.

Вътрешна гимнастика
Сексуалният акт предоставя на дамите идеалната възможност да практикуват упражненията си за тазовото дъно. Свиванията и отпусканията на влагалищните мускули, известни като упражненията на д-р Кегел, не само са полезни, но и увеличават удоволствието за партньора.

Сексът повишава самочувствието
Това е една от 237-те причини, според която хората правят секс, показват резултатите от проучване, проведено в университета в Тексас. Много от респондентите посочват, че често правят секс не заради самата нужда от него, а именно, за да се издигнат в собствените си очи.

Сексът помага на интимността
За пореден път ще намесим окситоцинът, или т.нар. любовен хормон. Той ни кара да се чувстваме по-влюбени и великодушни.

Няма коментари: