неделя, 26 април 2009 г.

Вечната любов



Има кьсметлийки, които още на 20 години попадат на Мъжа. Има и други, които го срещат отново и отново след всяко скъсване с отчайваща лекота. Ето техните съвети към момичетата. които през цялото време търсят „мъжа на своя живот" и така и не го намират.


Пазете се от формулата „мъж на живота ми"

Опасно е да се живее с мита:"Ще срещна един мъж и всичко в живота ми ще се подреди веднъж завинаги!" По-трудно е да се намери мъж, с когото да ти е добре.
“Мъжът на живота" е илюзия, която може да причини много нещастия. Всяка девойка мечтае да срещне мъжа, които ще промени живота и за добро, разбира се. Но това очакване не трябва да се абсолютизира и от всяка връзка да се очаква, че ще бъде вечна.

Зачеркнете и понятието “прекрасен принц"

Разбира се, че всяка може да, помечтае; „Един ден ще дойде, моят принц!" Лошото е, че този мечтан принц обикновено е символ на идеалния мъж: висок над 180 см; с черна коса, сини очи, строен, спортен тип и същевременно много интелигентен...
А да гониш идеала, рискуваш със сигурност да вървиш към разочарованието. Когато очакваш по-малко, винаги ще имаш приятна изненада. И това не е „бедняшка максима", а най-обикновен реализъм Това не значи да се хвърлиш на врата на първия срещнат, просто проявете повече проницателност и търпение.

Опознайте най-напред себе си и желанията си

Има и друго неравенство между жените: някои трябва да чакат години, за да се почувстват готови да преживеят голямата си любов. А други са готови за нея още в юношеството. Или поне така си мислят. Но да се заблуждаваш, че си готов за нещо, за което всъщност не си, е грешка. Тогава винаги се разчита на връзката с другия, за да разбереш и себе си. Но това със сигурност не е голямата любов. Защото тя идва, когато си наясно със себе си, с желанията си, с това, което търсиш у другия. Иначе остава само приключението и... разочарованието.

Ще се изненадате, че обичате своята противоположност

Ако един мъж не отговаря на нашите изисквания, това не е причина да избягаме от него. Особено ако ни е добре заедно. Просто трябва да умеем да приемаме противоположния човек до нас. Изграждането на общо щастие между двама е трудна работа. В началото силното привличане заличава различията в други неща. Но меденият месец има своя край. И тогава откривате, че е невъзможно винаги в един и същ момент да ви се иска и на двамата едно и също нещо. А това означава, че желанието на единия нарушава „територията" на другия.
Опасно е да си мислите: „Ако ме обича, ще се промени!" По-добре е да го приемете такъв, какъвто е.

Приемете малките му мании

Не трябва да забравяте, че в един момент, дори и когато сте си много близки, той може да ви остане чужд с някои свои реакции. Приемете, че може да има свои занимания или увлечения, за които не иска да ви дава дълги обяснения, и не се чувствайте пренебрегната от това.
Никога не повтаряйте на един мъж: „Никой не ме обича, аз не съм в състояние да накарам никого да ме обича!" В края, на краищата той ще повярва в това. По-добре му повтаряйте, че е добър, очарователен, мил и внимателен и... той ще повярва, че е такъв.

Няма коментари: