неделя, 26 юли 2009 г.

Парфюмът - селен и траен


Искате ли да привличате мъжките погледи и да се обръщат след вас, минавайки по тротоара? Тогава изберете най-подходящия, силен и траен аромат на парфюм, който ще подчертава вашата красота, женственост и индивидуалност.



Но магията на парфюмите не се изчерпва само с това да се спрете на идеалното ухание, отразяващо вашата същност и отговарящо на вкуса ви. Важно е да знаете как да запазите аромата еднакво силен през целия ден, но пък да не носите навсякъде със себе си натрапчив ароматен облак, задушаващ околните.

Максимата „колкото повече, толкова повече“ при парфюмите е видоизменена и би звучала така: „Достатъчно малко, за да не дразните другите, но достатъчно много, за да се усеща и да ви забелязват“.

Не се къпете с парфюма си дори той да е любимият ви, защото може да не е така приятен за околните, както за вас. Стремете се към „златната среда“, така че като влезете в стая и я напуснете да оставите леко и свежо ухание, а не кашлящи хора. Най-добре е хората да усещат парфюма ви, когато се приближат до вас.

Често се случва да останем неприятно изненадани и разочаровани от факта, че парфюмът ни бързо се изпарява, след като излезем от вкъщи. Стратегическото разпръскване на парфюма е по-важно отколкото си мислите. Къде са най-подходящите места, където да поставяте парфюма си, за да бъде по-траен аромата е въпрос с повишена трудност за много хора.

Ето няколко насоки:

Впръсквайте парфюма в зоните, които са най-подвижни като врата, вътрешната страна на лактите (или така наречените точки на пулса) и китките (не ги потривайте една в друга, защото така ще разсеете аромата). Ако искате да „разлеете“ сексапила си, пръснете няколко капки парфюм в задколянната ямка.

Ако парфюмът е силен, опитайте да напръскате във въздуха и да минете под ароматната мъгла, което предполага по-равномерно разпределение на аромата върху цялото ви тяло.

Нанасяйте парфюм и в косата си. От движението на косата ви и от полъха на вятъра ароматът ще бъде по-осезаем за околните.

Много хора предпочитат да пръскат дрехите си, защото платът задържа дълго аромата. Внимавайте обаче да не оставите петна върху тях, особено, ако дрехите са бели. Добре е и да знаете, че ароматът се запазва по-дълго върху дрехи от естествена тъкан. И все пак смесването на аромата на парфюма със специфичната миризма на всеки човек, а не с неговите дрехи, създава уникалната комбинация, към която се стремим.

Въпреки огромното ви желание парфюмът да бъде максимално осезаем, избягвайте лятно време да използвате зимни парфюми. Тежките миризми стават още по-натрапчиви и силни от горещините. Затова за лятото използвайте по-леки, тревисти или цитрусови аромати. Тежките аромати с мускус или дървесни нотки оставете за зимата.

Въпрос на избор е да си слагате малки количества парфюм няколко пъти дневно. Това обаче със сигурност ще ви гарантира по-добро и силно ухание за по-дълго време.

Ако сте на интимна среща, а и не само, може да подходите стратегически, впръсквайки парфюм зад ушите, под брадичката, между гърдите. Поставен на тези места, парфюмът се усеща бързо и лесно, а след известно време, смесвайки се с вашия аромат, става и по-силен.

Наслагвайте аромата. Комбинирайте използването на парфюм, тоалетна вода, дезодорант, душ гел, тоалетно мляко и лосион от една и съща серия.





Ако парфюмът за вас е не само средство да представите себе си, но и условие за създаване на приятна и уютна обстановка, тогава опитайте следните няколко трика:


Пръснете парфюм веднъж-два пъти върху възглавницата си. Това ще ви гарантиран лек и спокоен сън.

Напръскайте лампите в дома си. При тяхното светване, в следствие от топлината, ароматът ще се разнесе из цялата стая.

За трайността на парфюма оказва влияние и кожата, върху която е нанесен. Мазната кожа задържа аромата по-дълго време от сухата. Светлата кожа задържа аромата за по-кратко време от тъмната, затова се налага по-често парфюмиране.

Няма коментари: