понеделник, 20 юли 2009 г.

Хващат зъболекар, който изпускал инструменти в устата на пациент

Зъболекар е обвинен, че два пъти „губи" своите инструменти в устата на Чарлз Гаал Джуниър от Winter Springs, съответно през 2006 и 2007 г.

При първия случай от 4 октомври 2006 г., в гърлото на Чарлз зъболекарят изпуснал малка отвертка, с която развивал имплантираните му зъби.

Все пак всичко се разминало без особени усложнения и два дни по-късно инструментът бил намерен с колоноскопия в дебелото черво и изваден чрез клизма.

При втория случай, половин година по-късно (1май 2007), Чарлз се обърнал към дентиста заради болки в устата. Зъболекарят този път изпуснал в гърлото на пациента си малко гаечно ключе заедно с част от импланта. За нещастие късметът им не проработил и ключето попаднало в дихателния тракт.

По-късно то било открито в лявата част на белия дроб. Последвала операция за изваждането му.

Частта от импланта, обаче не била открита. По думите на близките, които са подали съдебния иск срещу зъболекаря, това е причината техният роднина да не може да си възвърне здравето, да претърпи сърдечен удар на 13 юни 2007 г. и да почине седмица след това.

Заради инцидента, Уесли Майърс вече е наказан от щатските власти с глоба от $ 17,000.

От сайта Eurochicago.com са се свързали с редакцията на Orlando Sentinel, които разпространиха първи новината.

Те отговориха, че все още не са успели да открият зъболекаря, за да изложи своята гледна точка и могат да се ограничат само с информацията дошла от съда на Ориндж Каунти. А там е подадено заявление срещу доктор Уесли Майърс от Winter Park (край Орландо, Флорида), за професионална небрежност, довела по-късно до смъртта на 90 годишен пациент.

Няма коментари: