понеделник, 27 юли 2009 г.

Тя,приятелката-бившо гадже,добра колежка или каквото се сетите


Колко жени са чували това изречение от устата на любимия? Не е много приятно, нали? Тя, само приятелката, е бившо гадже, добра колежка, приятелка от детството или каквото се сетите. Те са близки и трябва да го приемеш. А дали е само приятелка?

Всъщност това е напълно възможно и нормално. Любимият ти може да има близка жена приятелка, без задължително да има влечение към нея и без задължително тя да има. Мъжете също са хора, и противно на всички комерсиални твърдения, не винаги разсъждават само с долната си глава.

Много хора вярват в приятелството между мъжа и жената, което означава, че то съществува. Не е изключено твоят партньор и въпросната приятелка да са точно от този сорт хора. Разбира се, ти също. Замисли се, че и в твоето обкръжение имаш мъже, които възприемаш единствено и само като приятели, нямаш сексуални влечения към тях и не би си помислила, че бихте имали нещо общо. Тук ще се обадят защитниците на тезата, че щом мъж и жена са приятели, то задължително, единият има по-специален интерес към другия. Не може да спорим, че подобни случаи има много и сама трябва да се увериш дали твоят любим не попада в тази категория.

Повечето жени изпитват силна ревност, ако любимият им се среща с близка приятелка. С какво тя е по-специална от мен? Защо изпитва желание да е с нея? Какво толкова правят? Тази реакция е напълно нормална, особено когато става въпрос за нова връзка, в която все още не си сигурна в отношенията ви и не се познаваш с въпросната приятелка. Много жени се успокояват, когато се запознаят с приятелката му и с очите си се уверят, че тя не застрашава отношенията им. В много от случаите тя може да е страхотно момиче със свое семейство, което обича любимия ти като брат и дори се радва за вас.

В кои случаи трябва да се съмняваш, когато той твърдо ти заяви „Тя ми е само приятелка.“

Бивша
Бившите гаджета или съпруги по правило са болна тема за жените. Ако това е в съчетание с добра приятелка, значи се чувстваш доста кофти. Няма съмнение, че когато си бил интимен с някого, споделяли сте си толкова много неща и дори сте се обичали, безразличието е невъзможно, щом сте запазили отношенията си. В началото не бива да заставаш помежду им, защото не се знае какво влияние има тя върху живота му и дали това няма да се отрази зле на отношението му към теб. С времето обаче е добре интересът му към срещите им да намалее. Сигурен проблем има тогава, когато той се среща с нея, защото тя се чувства самотна и неразбрана. Всички знаем каква е целта й, независимо дали той не намира нищо странно в това. А и някои по-себични жени просто не успяват да се примирят с факта, че друга е заела мястото им и го правят заради собственото си самочувствие.

Колежка
Ако отделя специално внимание на жена, която няма логична причина да му е близка, като колежка например, определено имаме проблем. Особено, ако са се запознали по-скоро, отколкото се познава с теб. Добре знаем, че работното място често става поле на свалки и разпалва страсти, за които най-малко е предназначено.

Приятелка за забавления
Тя му звъни по всяко време и винаги е готова да се видят. Тяхното приятелство се основава на забавления, купони и безцелно пилеене на време. Коя жена прекарва времето си по този начин, без да има някакви намерения? Тя просто търси компанията му и вероятно се надява на нещо. Отивай с тях възможно най-често, за да спреш навреме мераците й.

Ако си жертва на подобна ситуация, преди всичко не губи самообладание и не прави истерични скандали. Щом той ти казва, че са само приятели, значи наистина е така. Когато един мъж има интерес към друга жена или е изневерил, той я крие от половинката си, не говори за нея. Поговорете и му сподели за притесненията си. Ако той е категоричен, че няма да прекрати отношенията си с нея, тогава ти прояви интерес да се виждате заедно. Няма нищо нередно или срамно, затова той няма защо да ти противоречи. Следващият ти ход трябва да е да си намериш и ти един такъв добър приятел, с който да поддържаш специални приятелски отношения.

Колкото повече се задълбочават отношенията ви, толкова повече той ще се отдалечава от своята приятелка. Просто защото, когато двама души се обичат, те са не само двойка, но и добри приятели. И точно ти трябва да си най-добрата му приятелка.

Няма коментари: