четвъртък, 26 март 2009 г.

Маските за коса ,през пролетта

Маските за коса възстановяват нарушената структура на косъма. След зимната агресия, стоварена върху косата, няма да минете без тях. Но новите маски за коса са толкова нежни към косата, че използването им е истинско удоволствие.

Като прибавим боядисването, изправянето, къдренето и използването на силни стилизанти към агресивните външни фактори, косата се оказва в много тежко положение в началото на пролетта. Изтощена е до крайна степен и се нуждае от ударна доза подхранване. Възстановяващите маски за коса са вярното решение на проблема. Те защитават кожата на главата, подхранват косъма в дълбочина, “залепват” цъфналите връхчета, задържат влагата и придават вълшебен блясък на косата.

С маски за коса, да посрещнем пролетта


Маски за коса – как да ги използваме правилно?
Най-добре е да увиете косата с кърпа или да я приберете в шапка за баня. Така ще я запазите топла и няма да ви побиват студени тръпки. Освен това е доказано, че активните съставки на маските за коса разгръщат цялата си сила именно в топла среда и косата ги приема по-бързо. При повечето маски за коса се натрива цялата коса. За връхчетата се полагат особени грижи. Някои маски за коса са предназначени само за кожата на главата и върховете на косата трябва да останат сухи.

Има два основни метода за равномерно разпределяне и натриване на сместа. Може да вземете обикновена четка и да размажете маската за коса от корените до върховете. Ако изберете този метод, първо срешете цялата коса на една страна. Оставете само един тънък пласт, намажете го, свалете следващия, намажете и него и т.н. Намазването става сравнително бързо, но е малко по-трудно за задната част на главата.

Ако изберете втория метод, трябва да отделите всички горни пластове на косата и да ги закрепите с шноли или фиби. Остават само долните краища, за да бъдат намазани първи. В този случай натриването се извършва с пръсти, кичур по кичур. Плъзгайте кичурите между двете си ръце, за да поемат необходимото количество активни вещества. Много скоро ще свикнете да разпределяте маската за коса така, че да ви стигне за цялата коса. Ако имате чувството, че върховете на косата не получават достатъчно, добавете още малко от сместа специално за тях. Това важи особено за дългата коса. При много къси коси, които и без това не се нуждаят от специални грижи, защото космите са млади и свежи, маската за коса се нанася най-лесно с четка.

След като изтече времето за действие на маската за коса, указано на опаковката и активните вещества са приети, измийте хубаво косата.
Ето и няколко предложения от маски за коса:

  • Интензивно хидратираща маска за коса Phytojoba от Phyto, 200 мл – 53 лв
Интензивно подхранва косата. Дава енергия и блясък. Прави косата мека и управляема.
  • Подхранваща маска за коса с пчелно млечице Elseve Re-Nutrition
Изобилие от кадифена мекота, възвръща гладкостта на косата, заедно с несравнимата мекота, блясък и лекота.
  • Моментално попиваща маска за суха коса Repair&Shine от Fructis, 200 мл – 5,90 лв
Възстановява дълбоко дори най-чувствителната и повредена коса с дълбоко подхранващ ефект, без да утежнява. За интензивна и блестяща коса, лека и копринено мека на допир.
  • Подхранваща маска за коса Planet Spa с екстракт от маслина от Avon, 200 мл – 15,90 лв
Хидратира, подхранва и защитава косата от замърсяването. Съдържа екстракти от плодовете и листата на маслина, пантенол и UV филтър. Прави косата здрава, красива и блестяща.
  • Интензивна маска за кадифен блясък Beauty Care от Nivea – 9 лв
Обогатена с деликатни оризови протеини и ценен екстракт от лотос, интензивно подхранва косата без да я утежнява. Специални „Nivea перли“ подхранват в дълбочина. Видимо съживява косата и й придава неустоим блясък.
  • Възстановяваща гел-маска за коса Gliss Nutri Protect Repair-gel-mask от Schwarzkopf – 9,39 лв
Съдържа масло от дива роза и технология за клетъчно възстановяване Cell Repair System. Намалява цъфтенето и накъсването на косата до 95%.
  • Маска за коса за интензивна грижа Schauma от Schwarzkopf – 6,99 лв
Съдържа масло от ший и екстракт от кокос. Възстановява и подхранва изтощената и увредена коса в дълбочина. Осигурява 100% сила и интензивна грижа

Няма коментари: