сряда, 25 март 2009 г.

Съвместното съжителство – уравнение с много неизвестни

И така, най-сетне той се е решил да ви предложи да живеете заедно. Времето на срещите и гостуванията "у вас” и "у тях” е отминало. От днес нататък вие ще опитате от сладостите на съвместното съжителство. Знаем, че този така очакван момент е истинско щастие за повечето жени. Но тук идва и проблемът с капаните, за които дори не подозирате. А те са толкова много и така коварни, че ако не ги познавате добре, съвсем скоро може да дойде денят, в който да събирате багажа си обратно и да проклинате всичките си общи спомени.

И ако за първи път живеете с някой различен от мама, татко или батко, повярвайте ми, усилието да се приспособите ЗАЕДНО, ще ви отнеме доста време. Нека оставим сега настрана романтичните вечери или невероятния секс - той винаги е такъв в началото. Да погледнем нещата, такива, каквито ще изглеждат много скоро.

Може би първото нещо, което няма как да не ви направи впечатление, са различните ви ангажименти вечер след работа. Ако той обича фитнеса или просто мъжките сбирки са задължителни в понеделник и петък, а вие сте на пилатес или курс по испански в сряда и четвъртък, няма как и двамата да не се почувствате самотно и глупаво след втората седмица. А както знаем, ние жените винаги сигнализираме първи. В този случай изберете ден или два от седмицата, в които никой от двама ви няма да поема ангажименти и ще имате достатъчно часове от вечерта само за вас.

Ако сте решила да водите спокойно и лишено от глупави скандали съжителство, то МОЛЯ, чуйте следния закон “Не пипайте нещата му”. Уверявам ви, че колкото и глупаво и незначително да ви се струва, той не обича никой да мести или не дай Боже, изхвърля нещата му. За този ваш грях ви гарантираме, че можете да отнесете доста словесни нападки и груби обвинения.

Не го карайте да споделя и да говори за всичките си проблеми още в началото. Запомнете, че мъжете се привързват бавно. Дайте му време, разбиране и любов, а когато е готов и е свикнал с вашето присъствие, той сам ще ви потърси, за да сподели. Някои мъже просто не са готови за душевна близост и откровеност. На тях им е по-удобно да бъдат затворени в себе си. Изчакайте.

Проблемът за парите е един от най-болезнените, особено в наши дни. И ако той не разполага с достатъчно средства, за да ви осигури охолен живот, то бъдете сигурни, че това го притеснява. Много. Най-добрият начин е да му покажете, че вие също ще плащате част от сметките и няма да разчитате изцяло и само на неговите пари.


И така, навлезли в битовизмите на вашата връзка, да поговорим и за домакинските задължения. Добре е да разберете още в началото какви са неговите нагласи и разбирания по въпроса и ако той е от онези “истински мъже”, които смятат, че парцалът, прахосмукачката и готвенето са изцяло женски ангажименти, съветваме ви още веднъж добре да помислите с кого ще живеете.

Свободното време също е често срещан проблем за много двойки. Къде, кога и дали да ходите някъде през уикендите. Тя е свикнала след късната закуска да излезе по магазините, а той да гледа телевизия цял ден. За съжаление няма как да ви дадем съвет : Поговорете!. С приказки няма да стане. И двамата имате различни навици и трябва всеки от вас да направи компромис поне с половината си ден, ако искате да си спестите цупенето и натякването.

И накрая, не забравяйте най-важното: Дайте на човека, когото обичате, свободата, от която се нуждае, без значение, че вече делите един покрив. Не навлизайте твърде шумно и рязко в личното му пространство. Всеки има нужда от време да свикне с новата ситуация, защото съвместното съжителство е сложно уравнение, чиито неизвестни трябва да откриваме сами, ден след ден, стъпка по стъпка. Успех!

Няма коментари: