сряда, 25 март 2009 г.

Сама по празниците

По правило Коледа трябва да е най-хубавият, светъл и весел празник в годината. По правило е денят, в който си с любимия човек или с твоето семейство. Но както знаем, понякога животът поднася своите неприятни изненади и кофти моменти, които трябва да приемем, защото просто няма как да променим.

И тъй като ние няма да те оставим сама и страдаща през тези празници, ти предлагаме да бъдем твоята добра “съветница” поне за няколко минути. Досещаме се как ти действа цялата еуфория, пазаруване и тълпи от хора навсякъде. Знаем и колко смущаващо и неудобно може да бъде, когато те попитат с кой ще бъдеш на Коледа, а ти трябва да кажеш единствената възможна истина - САМА. Затова и сега ти предлагаме един друг, по-различен поглед към коледните и новогодишни празници, защото сме различни, оригинални и защото не на последно място, и на нас се е случвало да ни зарежат преди Коледа.

На първо място, момичета напуснете дори за няколко часа шумния град, където непрекъснато ще се натъквате на щастливи семейства, пазаруващи заедно. Направете си кратка разходка до най-близкото планинско място. Природата винаги ни зарежда, а чистият въздух ни кара да се чувстваме по-жизнени и по-щастливи. Няколко часа, прекарани на отдалечено от градската суматоха място, ще преобърнат настроението ти и ще те накарат да осъзнаеш, че това наистина е само кратък миг от твоя живот. Утре всичко ще започне отначало.

И докато останалите избират къде ще празнуват, в колко часа и с какви дрехи, бъди отново различна. Достави удоволствие само на себе си и иди на процедурата, която винаги си искала, но все не ти е оставало време. Можеш да си сигурна, че улисани в празничните приготовления малко дами ще заложат на дългите спа процедури точно около Коледа.

Направи си филмов маратон. Нещо, за което винаги си мечтала, но няма друго време през годината, в което можеш да си го позволиш. Естествено, заложи на хубавите комедии или дори на глуповатите екшъни, но в никакъв случай на романтичните истории, които могат да те накарат да се върнеш към тъжните мигове от близкото ти минало.

Посети изложба. Изкуството има особено въздействие върху чувствата и сетивата ни. Остани в някоя галерия час - два и просто разглеждай. Ще установиш как през това време не си мислила толкова за това колко самотна и нещастна си.

Купи си хубава книга. Това наистина помага. Ако увлекателният роман погълне вниманието ти, може да останеш с книгата цял ден, а това определено ще ти помогне да не поглеждаш към телевизора, който постоянно ще ти напомня, че само ти си сама в този момент. Изключи и него и просто си пусни CD с хубава музика.

Каквото и да правиш обаче, не забравяй най-важното: това наистина е само един етап от твоя живот, през който трябва да минеш. А зад ъгъла на следващата пряка от живота ти, те очаква нещо ново, вълнуващо и прекрасно.

Няма коментари: