сряда, 24 юни 2009 г.

Мъжете ни нервят , но не трябва да им се връзваме!


Ти винаги правиш от мухата слон – ти казва той. А от твоите очи вече се търкалят сълзи, гласът ти трепери, и си готова да го нападнеш. При това си напълно уверена,че си го заслужава.
Нима той не разбира, че няколкото думи, които е казал без да влага специален смисъл в тях, са те обидили много лошо. И че побесняваш от някои негови на пръв поглед съвършени постъпки.

А може би не бива да се ядосваме. Дали няма нещо рационално в думите му? Дори да не е така - опитайте се да проявявате по-голяма търпимост към слабостите му.





Например, както се отнасяте към своите...
Тогава много проблеми ще се решат от само себе си.

Той се връща от работа с три часа закъснение, а не иска да разкаже как е минал денят му.
Защо да се обиждате?
Какво по-нормално от желанието да забравиш служебните проблеми до утрото и да се насладиш на заслужената почивка, още повече, ако работният ден е бил по-дълъг.
Запомнете - след работа жените имат нужда да излеят емоциите си от преживените успехи и неуспехи, докато мъжете предпочитат да ги оставят настрана. Не му задавайте въпроси. Като отлежат нещата, той сам ще ви разкаже това, което ви интересува.
НО... Ако служебните "пожари" стават винаги, когато сте го помолили да ви помогне за нещо -да преместите библиотеката, да поправи батерията в банята, да изтупа килима, потърсете по-логично обяснение. Възможно е партньорът ви още да не е узрял за съвместно домакинстване. Помислете дали по такъв рискован начин ще станете още по-близки.
По-вероятно е мъжът, бранейки своята независимост, чисто и просто да не се върне някой ден. А има и по-просто обяснение - човекът органически не понася никаква домашна и домакинска работа. Заслужава ли той, тогава, да се нагърбвате с цялата работа?

На купона той раздава комплименти на всички жени.
Няма по-добър начин да спечелиш благоразположението на събеседника си от няколко комплимента. Това го знаете и двамата. На вас ви е приятно да приемате комплиментите на мъжете.
Защо ще се сърдите тогава на вашия партньор? Че не ги отправя единствено към вас?
Но нали той ви е направил най-големия комплимент, като от всички жени е избрал именно вас да бъдете с него.
НО... Ако покрай комплиментите той дотолкова се увлече, че почти ви забрави и се почувствате като натрапница, не разчитайте на евентуално бъдещо постоянство.
По-добре не си губете времето, огледайте се наоколо и изучете присъстващите мъже. Между тях може да бъде човекът, който няма да забрави с кого е отишъл на купон.

За втори път ви намеква, че трябва да обърнете повече внимание на фигурата си.
Честно казано, нали и вие се бяхте замислили, че трябва за по-пазите диета или да спортувате, за да се стегнете. Така че, защо да се обиждате на истината. Знае се, че мъжът обича с очите. И едва ли ще му бъде приятно от ден на ден да вижда все по-непривлекателна гледка.
Значи, той ви е дал съвсем нормален и уместен съвет.
НО... Ако той прави подобни забележки в присъствието на други хора, това вече е простащина. Едва ли той е толкова глупав, та да си мисли, че колкото повече хора чуят това, толкова по-сериозно вие ще се захванете да отслабвате.
По-скоро му е съвсем безразлично как ще се почувствате в тази ситуация.
Щом е така, трябва ли да живеете с такъв човек?

Той разхвърля нещата си, където му падне.
Мъжете имат доста странно разбиране - по мнение на жените - за домашен уют. Комфортът за тях е свързан предимно с функционалността, а не с красотата на обстановката.
Така че, ако той си слага чашата на етажерката с книги, сигурно не е, за да разсипе питието си по световната класика, а защото стига дотам с едно протягане от креслото пред телевизора.
Защо трябва да си разваляте и своето, и неговото настроение с такава дреболия?
А ако си е хвърлил мръсната риза на фотьойла, не е трудно да я отнесете в пералнята. На него ще му стане приятно от този жест, а вие след 30 секунди ще сте забравили за ризата.
НО... Ако той самият се обърква в "своя" безпорядък и непрекъснато ви вика на помощ, за да намерите я чорапите му, я вратовръзката или ключовете му, бъдете внимателна.
Твърде вероятно е вашият приятел и в живота да се държи така неуверено. Изглежда, че е прекалено инфантилен, за да се справя самостоятелно дори със своите проблеми.
Е, възможно е и да порасне някой ден.
Остава вие да се съгласите да го почакате...

Той никога не мие ваната, след като се изкъпе.
Това наистина не е хубаво. Но оставете мъжа да има поне един сериозен недостатък. Измийте я сама, а него помолете да измие съдовете.
НО... Ако той освен това и забравя редовно да се къпе, обяснете му, че сте гнуслива и не можете да спите в едно легло с немит човек - той знае ли колко много кожни инфекции има?
Ако много държите на него, използвайте една безпогрешна хватка -помолете го двамата заедно да си вземете душ.

Вие сте с новия костюм, шашнал всички в службата, а той след критичен оглед казва: "Струва ми се, че изобщо не ти отива".
Нищо чудно той да има по-друго виждане за вашия външен вид и да предпочита пред строгото сако нещо по-ефирно и секси, което едва ли е подходящо за службата. Но може и приятелят ви да е прав, а колегите да са се правели на любезни.
Спомнете си, някой попита ли за адреса на магазина, откъдето сте купили това "разкошно" нещо.
НО... Ако той постоянно критикува начина ви на обличане, прическата ви, гримирането ви, възниква въпросът - какво харесва все пак той у вас?
Или може би е от типовете, които се издигат в собствените очи, когато унижават другите.
Ако е така -бягайте бързо!

Той скептично коментира успехите ви в кариерата; казва, че ако поне веднъж сте проявели инициатива, сега сте щели да седите в кабинета на шефа.
И вие знаете, че можете много повече. Ала трудно се прави първата крачка към върха на кариерата. Затова можете само да се радвате, щом се е появил човек, който ще ви помогне в първите стъпки.
НО... Ако мъжът се отнася с неодобрение към опитите ви за напредване в йерархията и мисли, че бизнесът е мъжка работа, а жената трябва да си седи вкъщи, да готви манджи и да си гледа децата, ще си имате доста неприятности в бъдеще. Не се надявайте и да промените убежденията му - толкова е невероятно да се вслуша в женски съвет, колкото да измие пода.
Най-безболезненото решение е да се разделите, ако мечтата ви не е, разбира се, да бъдете примерна домакиня.
Преди да си тръгнете, оставете му телефона на някоя фирма за обслужване по домовете - някой да му готви манджите, докато той си намери идеала.

Той казва, че иска да вземе по време на отпуската детето от първия си брак.
Няма да ви е лесно да установите добри отношения с детето. Но ако имате сериозни намерения, без това няма да минете.
Не се притеснявайте, че той желае да бъде любящ баща, а не само един "неделен" татко.
Напротив - това подсказва, че той е надежден и отговорен човек.
НО... Ако той смята да замине в отпуска не само с детето, но и с бившата си съпруга - внимавайте.
Колкото и да ви разправя, че между тях всичко е свършило, държането му говори за обратното.
Или поне, че той още не е изяснил отношенията с бившата, което може да донесе всякакви изненади.
Не давайте ултиматуми на приятеля си, те няма да решат проблема. По-разумно е да му предложите да не се виждате, докато той не заеме ясна позиция спрямо нея.

През цялото време гради страхотни планове.
Мисли да става собственик на верига супермаркети? Или планира да купи вила на морето? Това е прекрасно, но вас ви дразни фактът, че човекът с грандиозните замисли е среден служител, който прекарва отпуската си на бунгало в Ахтопол.
Какво от това? Нали и най-богатите някога са били бедни.
Възможно е с ваша помощ той да постигне нещо - поне издигане в кариерата. Но ако постоянно му натяквате, че замислите му са неизпълними, той едва ли ще се откаже от тях.
По-скоро вас ще ви смени...
НО... Но, ако непрекъснато променя плановете си - това е присъщо повече за пубертетите. И не гледайте ЕГН-то в паспорта му. Той психологически е още дете - наивно, несериозно и отнесено.
Такъв човек не е готов за дългосрочни отношения, но би бил идеален - заради своята оптимистична безгрижност и жизнерадостност - за партньор по купони и други увеселения.

За кой ли път той ви занимава с проблемите на "червените" и шансовете им за шампионската титла, което изобщо не ви вълнува. Не може ли да намери друга тема за разговор?
Не мислете, че обсъждането на новата модна линия ще го грабне. По-добре се опитайте да получите удоволствие от неговото увлечение. Ако се отнасяте пренебрежително към неговата запалянковска страст, не очаквайте той да погледне с добро око към вашите модни слабости.
Постарайте се да разберете защо 22-ма тичат по тревата и гонят една топка, а после поговорете за модните аксесоари.
НО... Ако той не се откаже от мача на любимия отбор по телевизията в полза на вашия любим филм, замислете се той на какви компромиси е способен. Какво бъдеще могат да имат вашите отношения, щом той се вслушва единствено в своите желания.

Това е – мъжете ни ядосват, но ние не трябва да им се връзваме!!!

Няма коментари: